Rogobete (MS): Spitalele din subordinea ASSMB sunt in pericol de a-si pierde finantarea din PNRR

29/02/2024
Rogobete (MS): Spitalele din subordinea ASSMB sunt in pericol de a-si pierde finantarea din PNRR

Rogobete (MS): Spitalele din subordinea ASSMB sunt in pericol de a-si pierde finantarea din PNRR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rogobete-ms-spitalele-din-subordinea-assmb-sunt-in-pericol-de-a-si-pierde-finantarea-din-pnrr/

Spitalele din subordinea ASSMB din Bucuresti sunt in pericol de a-si pierde finantarea din PNRR, potrivit secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Alexandru Rogobete.

“Spitalele din subordinea ASSMB din Bucuresti sunt in pericol de a-si pierde finantarea din PNRR. A trecut un an de la semnarea contractelor de finantare si ASSMB s-a plasat in contra-timp cu cea mai consistenta finantare pe care spitalele bucurestene o au la dispozitie, prin PNRR. 28 de milioane de lei din bani europeni pentru dezvoltarea serviciilor medicale in ambulatoriile de specialitate! Pentru cele 6 obiective primare de investitii, adica 6 spitale fundamentale pentru sistemul sanitar bucurestean, ASSMB a finalizat numai serviciile de consultanta, audit, informare si publicitate. Atat!”, a scris secretarul de stat pe Facebook.

Potrivit acestuia, mai multe spitale din Capitala ‘sunt in aer cu lucrarile efective’ la ambulatorii.

“Este foarte grav. Termenul este scurt, dar ASSMB-ul condus de Oana Sivache foloseste banii din PNRR pentru alte avioane. Exact acelasi lucru l-am spus, public, si in vara anului trecut. Pana astazi nici o schimbare. Indiferent de loialitatea politica (sau personala), interesul primar este dezvoltarea infrastructurii sanitare in interesul pacientilor! (…) Bani de la Ministerul Sanatatii aveti…trebuie doar sa ii folositi in interesul oamenilor!”, a scris Alexandru Rogobete, care a mentionat ca pacientii din Bucuresti au nevoie de ‘consultatii, nu de consultanta’.

Etichete: spitalele din subordinea ASSMB, spitale capitala, finantare spitale PNRR, alexandru rogobete

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: