Rodica Tanasescu: In acest fel nu se mai poate

29/03/2016

Rodica Tanasescu: In acest fel nu se mai poate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rodica-tanasescu-in-acest-fel-nu-se-mai-poate/

poza end conf concluzieCand vine primavara, Sanatatea parca se “imbolnaveste”. Nu este an in care lunile martie-aprilie sa nu fie marcate de dezbateri, discutii intense, proteste si probleme pentru profesionistii din domeniul sanatatii.

In aceasta perioada, de obicei se discuta despre Contractul-Cadru, iar pe de-o parte stau medicii si personalul sanitar, iar de cealalta decidentii.

Unii vin cu argumente reale din propriile cabinet si desprinse din nevoile pacientilor, iar ceilalti vin cu cifre si cu afirmatii de genul: nu se poate mai mult.

Pentru medicii de familie, cel putin, ultimii ani sunt tot mai grei, pentru ca finantarea asistentei primare este una cu mult sub nivelul “de nevoie”, iar obligatiile sunt din ce in ce mai multe si mai complicate.

Rodica Tanasescu , presedinte Societatea Nationala de Medicina Familiei:

“Avem din ce in ce mai multe probleme, iar aceste probleme au repercursiuni severe pentru activitatea noastra profesionala si nu ma refer doar la finantare, care este, de altfel, o problema importanta, ci ma refer la tot ceea ce inseamna activitatea de zi cu zi”

Click pe video pentru interviul complet despre starea Medicinei de Familiei.

Dr. Rodica Tanasescu – Presedinte Societatea Nationala de Medicina Familiei

 

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: