Rodica Tanasescu: CNAS are o legislatie ambigua

20/05/2015

Rodica Tanasescu: CNAS are o legislatie ambigua

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rodica-tanasescu-cnas-are-o-legislatie-ambigua/

DEMONSTRATIE CARD DE SANATATEPentru ca legislatia CNAS este ambigua si in permanenta schimbare, victime cad medicii si pacientii. Asa spune presedintele SNMF, Dr. Rodica Tanasescu.

“Am inceput un nou contract in baza unui contract vechi modificat si in baza unor norme relativ noi. A fost o perioada extrem de tensionata in care insasi esenta specialitatii noastre a fost pusa in pericol si existenta cabinetelor medicale independente. Am trecut deocamdata de acest hop. Am inceput sa lucram cu cardurile. Ca de obicei, asa cum suntem deja obisnuiti, CNAS are o legislatie ambigua, care se schimba de la o zi la alta. Victime, bineinteles, sunt pacientii si medicii. In fiecare zi apare alt comunicat care se bate cap in cap cu cel de acum trei zile si din pacate modificarile legislative nu sunt sustinute din punct de vedere legal”, a declarat Dr. Rodica Tanasescu, conform Agerpres.

De asemenea, ea a facut referiri si la proiectul de cod fiscal aflat in dezbaterea Camerei Deputatilor.

“Avem si un Cod fiscal care se dezbate acum in Camera Deputatilor, modificarile preconizate ne afecteaza si pe noi. Desi legislatia este fragila, vesnic in schimbare, desi medicina de familie este declarativ o prioritate, dar, in realitate, e calul de bataie pentru acceptarea tuturor sarcinilor birocratice, administrative, pe care nu le doresc alte segmente ale sistemului medical, vom incerca sa mergem inainte, pentru ca aceasta este calea si, evident, suntem profesionisti”, a mai declarat presedintele SNMF, tot conform Agerpres.

 

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Oficial OMS: In acest moment suntem mult in urma virusului in Europa

Lista statelor in cazul in care se impune carantina la domiciliu pentru 14 zile

Medicii care trateaza pacientii cu Covid-19 sunt ingrijorati de criza unor medicamente esentiale

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford genereaza raspuns imun la persoanele in varsta

Un alt medic a pierdut lupta cu Covid-19 | Chirurgul Dumitru Octavian Unc a murit dupa ce s-a infectat cu noul coronavirs