Roboti de dilutie in sprijinul copiilor cu cancer, la Institutul Oncologic Cluj

31/10/2019

Roboti de dilutie in sprijinul copiilor cu cancer, la Institutul Oncologic Cluj

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/roboti-de-dilutie-in-sprijinul-copiilor-cu-cancer-la-institutul-oncologic-cluj/

Institutul Oncologic din Cluj-Napoca va achizitiona, în premiera nationala, doi roboti de dilutie automata pentru prepararea substantelor utilizate in chimioterapie.

Achizitia face parte dintr-un proiect intitulat ‘Cresterea performantei in diagnosticul si tratamentul cancerelor la copii prin imbunatatirea echipamentului tehnic, achizitia de aparatura moderna, instruirea personalului medical si dezvoltarea de recomandari’.

“O sa fie un real succes pentru institut, in primul rand pe partea de management terapeutic si diagnostic al pacientilor oncopediatrici. Aici ma refer atat pe partea de oncologie medicala, unde vom realiza o premiera la nivel national, achizitia celor doi roboti de dilutie pentru chimioterapie, dar si pe partea de radioterapie, lucru extrem de deficitar, atat prin prisma numarului redus de specialisti la nivel national, cat si prin absenta unor ghiduri de diagnostic si tratament pentru patologia oncopediatrica. Va fi un lucru extrem de bun”, a declarat Catalin Vlad, managerul Institutului Oncologic Cluj, citat de Agerpres.

Continut educational:

Proiectul este derulat de Institutul Oncologic ‘Prof. Dr. Ion Chiricuta’ Cluj-Napoca alaturi de Spitalul Clinic de Urgenta ‘Louis Turcanu’ Timisoara, Institutul Regional de Oncologie Iasi si Institutul Oncologic ‘Prof. Dr. Al. Trestioreanu’ Bucuresti.

“Sunt trei activitati principale. Prima va fi achizitia de aparatura moderna, unde, la acest capitol, as mentiona un simulator CT folosit pentru radioterapia la copii si, ceea ce reprezinta o noutate pe plan national, va fi achizitionarea unor roboti de dilutie, folositi in prepararea solutiilor de citostatice care vor fi aplicate in tratamentul chimioterapic”, a declarat, la randul sau, coordonatorul proiectului, Vlad Schitcu, conform sursei citate.

Operator al programului este Ministerul Sanatatii, in parteneriat cu Directoratul Norvegian de Sanatate.

Etichete: institutul oncologic cluj, aparatura oncologie, roboti chimioterapie, oncologie copii

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Costache: Exista toata deschiderea si procuparea de a dezvolta medicina de familie

Pacientii romani aleg tot mai des serviciile medicale private | Care sunt motivele?

Romanii, printre europenii cu cea mai scazuta rata de vaccinare antigripala din UE

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, are in echipa trei medici de renume mondial

Cei care obtin un punctaj mai mare de 60% vor beneficia de un loc la rezidentiat