Riscuri ale renuntarii la alaptare

30/07/2013

Riscuri ale renuntarii la alaptare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/riscuri-ale-renuntarii-la-alaptare/

alaptareDin cauza lipsei informatiilor asupra beneficiilor alaptarii pentru copil, multe dintre mame renunta sa alapteze imediat ce parasesc maternitatea. Doar una dintre 10 mame continua sa alapteze pana la varsta de 6 luni a copilului, conform unui studiu UNICEF.

 La ce riscuri este supus copilul prin renuntarea la alaptare

Medicul trebuie sa informeze mamele inca din timpul sarcinii asupra importantei alaptarii. Mamele care renunta la alaptarea copilului pot determina cresterea riscului aparitiei unor afectiuni precum forme de cancer, diabet, astm, obezitate.

Mamele care renunta la alapatare risca sa aiba cancer la san.

“Nu exista piedici reale pentru o mama in a-si alapta copilul, ci doar lipsa de informare, de interes, de disponibilitate si de suport”, a precizat dr. Jack Newman, expert mondial al alaptarii.

Saptamana Mondiala a Alaptarii, 1-7 august

Pentru constientizarea populatiei asupra importantei alaptarii, Asociatia ProMAMA organizeaza in Bucuresti un workshop interactiv.

Persoanele care doresc sa se informeze asupra riscurilor la care sunt expusi copilul si mama prin renuntarea la alaptare, precum si a cauzelor pentru care mamele renunta la alaptare pot sa discute cu specialisti internationali in alaptare.

Mamele care doresc sa fie informate cu privire la importanta alaptarii sau a riscurilor pe care le presupune renuntarea la alaptare pot beneficia de consiliere gratuita la Centrul ProMAMA din Soseaua Pipera sau la telefonul 0726715152, conform declaratiilor Soranei Muresan, presedintele Asociatiei ProMAMA si consultant certificat international in lactatie.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19