Risc de Alzheimer in cazul administrarii unor somnifere

12/09/2014

Risc de Alzheimer in cazul administrarii unor somnifere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/risc-de-alzheimer-in-cazul-administrarii-unor-somnifere/

pastile-somnifere-alzheimerConform unui studiu publicat British Medical Journal  si citat de AFP, unele somnifere ar putea creste riscul de Alzheimer, mai ales daca este vorba de  administrarea pe termen lung. Un grup de cercetatori franco-canadieni  au studiat timp de 6 ani aproape 1800 de cazuri de Alzheimer pe care mai apoi le-au comparat cu alte cateva sute de persoane cu o stare buna de sanatate.

Astfel, pe parcursul cercetarilor, ei au constatat ca administrarea a cel putin 3 luni a unor somnifere din familia benzodiazepinelor (tranchilizante minore), poate fi asociata cu un risc de Alzheimer in procent de peste 50 %.  

“Rezultate care consilideaza suspiciunea”

Oamenii de stiinta printre care si cei de la Universitatea din Montreal, au ajuns la aceasta concluzie,conform site-ului AFP, dupa ce au pus asocierea pe seama duratei de administrare a acestor tipuri de somnifere.

Ei au afirmat ca “rezultatele consolideaza suspiciunea unei legaturi directe posibile” intre benzodiazepina si boala Alzheimer, chiar daca aceasta legatura nu a fost inca confirmata.

 Administrarea tranchilizantelor usoara sa nu depaseasca trei luni

De altfel, unii dintre acestia au mai afirmat ca benzodiazepinele constituie “instrumente incontestabil valoroase pentru tratarea tulburarilor de anxietate si de insomnie temporara”, insa  subliniaza ferm faptul ca tratamentele trebuie sa fie de scurta durata si mai ales sa nu depaseasca trei luni.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: