Rezultate pozitive privind vaccinul anti-Covid dezvoltat de Sanofi impreuna cu GSK

17/05/2021

Rezultate pozitive privind vaccinul anti-Covid dezvoltat de Sanofi impreuna cu GSK

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rezultate-pozitive-privind-vaccinul-anti-covid-dezvoltat-de-sanofi-impreuna-cu-gsk/

Compania franceza Sanofi a publicat rezultate pozitive ale unui studiu clinic de faza 2 pentru vaccin sau impotriva COVID-19, dezvoltat in colaborare cu grupul britanic GSK, informeaza AFP.

Rezultatele intermediare ale noului studiu clinic de faza 2 arata ca administrarea vaccinului produs de Sanofi “induce productia unor concentratii ridicate de anticorpi neutralizanti la adulti, la toate grupele de varsta, la niveluri comparabile cu cele observate la persoanele care s-au recuperat dupa maladia COVID-19”, a precizat compania franceza intr-un comunicat publicat luni si citat de Agerpres.

Un studiu clinic de faza 3, reprezentand ultima etapa a testelor realizate pe oameni inainte de potentiala autorizare a acestui vaccin – bazat pe proteine recombinate – ar trebui sa inceapa in saptamanile urmatoare, a precizat compania franceza.

Acest studiu va evalua doua formule de vaccin, in special impotriva variantei din Wuhan si a variantei sud-africane. In timpul studiului clinic de faza 2, vaccinul-candidat a fost testat doar pe varianta Wuhan.

Etichete: vaccin sanofi, vaccin anti-covid sanofi, vaccin anti-covid gsk

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Incepe vaccinarea cu doza a treia pentru populatia generala

Senatul a votat OUG privind utilizarea certificatului verde Covid

Normele de aplicare a OUG privind concediile si indemnizatiile

CMR: Romania este pe punctul de a fi colorata din nou in rosu

Ministerul Sanatatii: Acord pentru achizitia a 2000 de flacoane de Tocilizumab