Rezultate bune in urma testarii unui medicament pentru regenerarea nervilor spinali lezionati

05/12/2014

Rezultate bune in urma testarii unui medicament pentru regenerarea nervilor spinali lezionati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rezultate-bune-urma-testarii-unui-medicament-pentru-regenerarea-nervilor-spinali-lezionati/

VACCINBBC News relateaza ca un medicament care poate stimula regenerarea nervilor spinali si vindecarea unor leziuni de la nivelul maduvei spinarii a fost dezvoltat de oameni de stiinta americani.

Un studiu publicat de curand in revista Nature arata ca deteriorarea maduvei spinarii intrerupe fluxul constant de semnale electrice de la creier la corp, iar acest lucru poate conduce la o paralizie a corpului sub locul in care a survenit accidentarea. Medicamentul, testat cu succes pe soareci, actioneaza impotriva “cleiului lipicios” care impiedica celulele nervoase sa se dezvolte dupa o lezionare.

O echipa de la Case Western Reserve University School of Medicine, din Ohio, a explicat ca tesutul cicatrizat format dupa o accidentare impiedica repararea maduvei spinarii, deoarece elibereaza proteine zaharoase, care actioneaza asemenea unui clei. Cand axonii nervilor incearca sa strabata zona vatamata, raman prinsi in acest “clei lipicios”. Cercetatorii au injectat o substanta chimica sub piele, care a ajuns in maduva spinarii si a anulat efectul acestui clei.

“A fost ceva uimitor — axonii au continuat sa creasca”, a declarat coordonatorul studiului, profesorul Jerry Silver, citat si de Agerpres.

In cadrul testelor de laborator, 21 dintre cei 26 de soareci folositi au prezentat anumite grade de recuperare. Acest medicament pentru regenerarea nervilor spinali va trebui testat pe animale mai mari si abia apoi pe oameni, au  mai precizat cercetatorii americani. 
 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson nu au recomandare de rapel

Suspendarea contractului de munca pe 30 de zile pentru personalul medical fara certificat Covid

Presedintele CE: Suntem foarte norocosi ca avem acces la vaccinuri

Proiect MS: Certificat digital Covid obligatoriu pentru personalul medical

Citu: Valul patru nu a fost pregatit cum trebuia; cu noul ministru Cseke, vom facem fata