Rezidentii ar putea suplini deficitul de personal dupa retinerea a cinci medici ortopezi din Piatra Neamt

06/03/2019

Rezidentii ar putea suplini deficitul de personal dupa retinerea a cinci medici ortopezi din Piatra Neamt

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rezidentii-ar-putea-suplini-deficitul-de-personal-dupa-retinerea-a-cinci-medici-ortopezi-din-piatra-neamt/

Doi medici rezidenti in ultimul an, de la Facultatea de Medicina din Iași ar putea fi angajati temporar in sectia de ortopedie a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt pentru a suplini deficitul de personal creat dupa ce cinci ortopezi au fost retinuti de catre Directia Generala Anticoruptie.

Conducerea unitatii medicale a precizat ca a luat deja legatura cu reprezentantii facultatii și, in functie de solutia pe care o va propune instanta de judecata in privinta medicilor retinuti, se va lua o decizie.

“Daca instanta va decide arestarea preventiva sau controlul judiciar cu interzicerea profesarii pentru cei patru medici retinuti, am gasit solutia celor doi medici rezidenti de la Iași. Aceștia, alaturi de ceilalti doi medici din sectia de ortopedie, care au ramas in activitate, ar putea asigura desfașurarea actului medical”, a declarat managerul Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt, citat de Agerpres.

Cinci medici ortopezi din Piatra Neamt au fost retinuti pentru cercetari privind infractiuni de luare de mita in forma continuata.

Patru medici ai sectiei de ortopedie a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt și medicul ortoped al Policlinicii spitalului au fost retinuti, marti, de Directia Generala Anticoruptie, in urma unor perchezitii la cele doua unitati sanitare dar și la locuintele medicilor.

Potrivit sursei citate, medicii sunt suspectati ca ar fi conditionat actul medical de primirea unor sume de bani.

Etichete: medici rezidenti, medici ortopezi piatra neamt, medici mita, spitalul judetean de urgenta piatra-neamt

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: