Rezidentiat | S-a finalizat repartitia candidatilor pe posturi

24/05/2023
Rezidentiat | S-a finalizat repartitia candidatilor pe posturi

Rezidentiat | S-a finalizat repartitia candidatilor pe posturi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rezidentiat-s-a-finalizat-repartitia-candidatilor-pe-posturi/

Ministerul Sanatatii anunta ca s-a finalizat repartitia candidatilor in sesiunea extraordinara suplimentara a concursului de rezidentiat.

Potrivit sursei citate, un numar de 627 de candidati au ales locuri si posturi la repartitia din 23 mai 2023, un singur loc ramanand neocupat la specialitatea chirurgie orala si maxilo-faciala. Aceasta specialitate poate fi aleasa numai de cei cu doua diplome de licenta: medicina, respectiv medicina dentara / stomatologie.

Ultimul candidat care a ales un loc la celelalte specialitati, a avut punctajul de 529, fata de 565, punctajul minim in sesiunea ordinara din toamna.

“Fiind vorba de un concurs, nu de un examen, locurile s-au ales in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute de candidati, in limita locurilor si posturilor disponibile ramase neocupate in sesiunea din toamna, respectiv 628 de locuri si posturi.”, transmite institutia.

Ministerul Sanatatii a decis, impreuna cu universitatile de medicina si farmacie, organizarea acestei sesiuni extraordinare suplimentare tocmai pentru a veni in sprijinul tinerilor medici si pentru ocuparea locurilor in specialitati deficitare (chirurgie generala, medicina de urgenta, medicina de familie, neonatologie etc.).

“O buna pregatire a tinerilor medici admisi in rezidentiat e esentiala pentru asigurarea in viitor a asistentei medicale de calitate, iar acesta e scopul procesului de selectie prin concurs. Alocarea de locuri la rezidentiat a tinut cont de posibilitatile de pregatire in specialitate a universitatilor si facultatilor de medicina.”, mai precizeaza Ministerul Sanatatii.

Etichete: rezidentiat, locuri rezidentiat, posturi rezidentiat

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: