Rezidentiat | Rafila: Avem cel mai mare numar din istorie de locuri la medicina de familie

20/11/2023
Rezidentiat | Rafila: Avem cel mai mare numar din istorie de locuri la medicina de familie

Rezidentiat | Rafila: Avem cel mai mare numar din istorie de locuri la medicina de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rezidentiat-rafila-avem-cel-mai-mare-numar-din-istorie-de-locuri-la-medicina-de-familie/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a subliniat importanta unei mai bune planificari in domeniul resurselor umane in domeniul sanitar, mentionand ca in acest an la concursul de Rezidentiat a fost alocat cel mai mare numar de locuri din istorie pentru medicina de familie.

In acest an, la examenul de Rezidentiat care s-a desfasurat duminica, s-au inscris 10.000 de candidati.

“In acest an, a inceput o schimbare, in sensul ca, dincolo de oferta de pregatire din partea universitatilor, (…) am inceput sa acordam prioritate specialitatilor deficitare. Probabil, in acest an, va dau un exemplu, avem cel mai mare numar din istorie de locuri la medicina de familie, peste 600 de locuri, si vrem sa pastram acest trend si sa schimbam aceasta abordare, in care pregatim medici in functie de capacitatea de pregatire a universitatilor, incet-incet, astfel incat si ele sa isi adapteze aceasta capacitate in functie de nevoile sistemului de sanatate. Noi pregatim medici pentru ceea ce are nevoie sistemul de sanatate din Romania, iar adaptarea universitatilor si facultatilor de medicina la acest proces este necesara”, a declarat Rafila, potrivit Agerpres.

Totodata, el a subliniat importanta dezvoltarii infrastructurii medicale, astfel incat conditiile de munca sa fie atragatoare pentru tinerii medici, in conditiile in care ‘salarizarea, in buna masura, a fost rezolvata’.

Etichete: rezidentiat, medicina de familie, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: