Reusita medicala emotionanta, la Iasi | Medicii au realizat un transplant renal intre soti

29/04/2020

Reusita medicala emotionanta, la Iasi | Medicii au realizat un transplant renal intre soti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reusita-medicala-emotionanta-la-iasi-medicii-au-realizat-un-transplant-renal-intre-soti/

O echipa de medici de la Spitalul ‘Dr.C.I. Parhon’ din Iasi a efectuat un transplant renal intre soti. Este vorba de o femeie in varsta de 41 de ani, din judetul Bacau, care a donat un rinichi sotului sau in varsta de 43 de ani, dializat din luna decembrie, care nu mai avea abord vascular.

”Suntem bucurosi si fericiti ca, intr-o mare de ingrijorare si de tristete pe care o traim cu totii zilele acestea, putem da si vesti bune. S-a efectuat ieri cu succes un nou transplant renal la spitalul nostru, a fost redat vietii practic un pacient dializat de la Onesti. A primit rinichiul de la sotie. Acest lucru e special cu totul. Este o familie extrem de unita, extrem de puternica, extrem de apropiati cei doi. Rezultatele sunt excelente pana in momentul de fata”, a precizat Dr. Adrian Covic, coordonatorul Centrului de Transplant Renal din Iasi, citat de Agerpres.

In cei 20 de ani de la infiintarea Centrului de Transplant Renal, la Iasi s-au efectuat cinci asemenea operatii intre soti.

Potrivit sursei citate, Centrul de Transplant Renal de la Spitalul ‘Dr. C.I. Parhon’ din Iasi este, la acest moment, singura unitate de profil din tara functionala pentru astfel de interventii.

De la inceputul anului si pana acum, la aceasta unitate medicala s-au efectuat 13 interventii de transplant renal, dintre care cinci pe perioada pandemiei de coronavirus.

Etichete: transplant renal, transplant iasi, interventii transplant renal, medic adrian covic

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Incepe vaccinarea cu doza a treia pentru populatia generala

Senatul a votat OUG privind utilizarea certificatului verde Covid

Normele de aplicare a OUG privind concediile si indemnizatiile

CMR: Romania este pe punctul de a fi colorata din nou in rosu

Ministerul Sanatatii: Acord pentru achizitia a 2000 de flacoane de Tocilizumab