Reuniune stiintifica in premiera pentru medicii de familie din Romania

28/05/2019
Reuniune stiintifica in premiera pentru medicii de familie din Romania

Reuniune stiintifica in premiera pentru medicii de familie din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reuniune-stiintifica-in-premiera-pentru-medicii-de-familie-din-romania/

Hilary Pinnock: Family Physician and Professor of Primary Care Respiratory Medicine, at Usher Institute of Population Health Sciences and Informatics, University of Edinburgh, in the UK. / Catalina Panaitescu: Family Physician and the co-coordinator of the Romanian Primary Care Respiratory Group RespiRO / Jaime Correia de Sousa: Family Physician and Associate Professor at School of Health Sciences, University of Minho, Portugal

La finalul saptamanii trecute, la Bucuresti, s-a inregistrat o premiera pentru medicina de familie din Romania.

Aici a avut loc Reuniunea Stiintifica a International Primary Care Respiratory Group (IPCRG), eveniment de mare anvergura stiintifica la care au participat medici de familie din tara si din strainatate, medici de alte specialitati, rezidenti si alti profesionisti implicati in asistenta medicala a pacientilor cu boli respiratorii.

Gazdele evenimentului au fost membrii Grupului RespiRO. Dintre acestia, cei care s-au inscris la cursul cu tema “Introducere in cercetarea calitativa la nivelul asistentei medicale primare”, organizat in deschiderea lucrarilor Reuniunii Stiintifice, au prezentat trei proiecte de cercetare care au intrat in competitia pentru premiul de 10000 de euro oferit de IPCRG.

Acestea s-au bucurat de aprecierea juriului, unul dintre ele primind o mentiune speciala, iar celalalt castigand marele premiu (dr. Sergiu Chirila – Constanta si dr. Adriana Antohe – Bucuresti, medici de familie, membri RespiRO).

Un alt aspect imbucurator a fost si faptul ca unul dintre medicii organizatori, respectiv Dr. Catalina Panaitescu, co-coordonator al Grupului RespiRO, a fost invitata in studioul Medscape, la o masa rotunda cu tema “Identificarea astmului sever in practica medicului de familie”, inregistrare ce va fi disponibila online, in curand.


*
Grupul RespiRo este rezultatul parteneriatului dintre Societatea Nationala de Medicina Familiei si Centrul National de Studii pentru Medicina Familiei, avand ca scop cresterea calitatii asistentei medicale primare a pacientilor cu boli respiratorii.

 

Etichete: conferinta medicala bucuresti, eveniment medici de familie, International Primary Care Respiratory Group, Grupul RespirRO, SNMF

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: