Retete imputate medicilor de familie din cauza erorilor PIAS

03/11/2017

 

Medicii de familie din Braila sustin ca le-a fost imputata plata unor retete, din cauza erorilor din sistemul informatic unic al CNAS, respectiv Platforma Informatica de Asigurari de Sanatate (PIAS).

Presedinte Societatii Medicilor de Familiei din Braila, Viorica Naumov, a declarat pentru ca PIAS nu este “deficitar” doar cu cardul de sanatate, ci are probleme foarte mari in ceea ce priveste calitatea de asigurat a pacientilor care apar in sistem.

“Avem surprize in care PIAS ne arata un pacient ca fiind coasigurat si el sa nu fie coasigurat. Ne apar pacienti ca fiind cu handicap si ei nu au handicap. Noi putem sa dam respectivului pacient reteta pe handicap, dintr-o eroare, pentru ca, pur si simplu, suntem foarte aglomerati, foarte presati ca timp. Si nu observam, la momentul acela, ca reteta a fost luata automat pe handicap. Cand vine controlul de la Casa de Asigurari de Sanatate, dupa un an sau doi, reteta ne este imputata, cu penalitati, ca si cum eroarea ar fi a medicului. S-au intamplat foarte multe situatii in care medicii au platit retete, nefiind vinovati, fiind practic erori ale sistemului informatic”, a declarat Naumov citata de Agerpres.

CNAS administreaza Platforma Informatica de Asigurari de Sanatate (PIAS), care cuprinde Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), Cardul Electronic de Asigurari de Sanatate (CEAS), Sistemul Informatic pentru Prescriptia Electronica (PIAS) si Dosarul Electronic de Sanatate (DES)

Autor: FormareMedicala.ro

5 Comentarii

 1. Dr Ciochina says:

  Si la Buzău, șotiile veteranilor de război apăreau ca veterani, (acum suntem buni de plata, pentru ca nu am observat asta la scrierea rp.)

 2. axel says:

  medicul = politai. prin urmare, putem sa ne pensionam la 47 de ani cu toate sporurile aferente.cine a depasit varsta, mai sta 20 de ani in sistem.

 3. medic de familie says:

  Si in Suceava au inceput sa-i batjocoreasca pe medicii de familie cu imputari exact ca la Arad sau la Braila… halal tara!

 4. Hrimiuc says:

  Si in Arad ne sunt imputate retete. La inceput toti pensionarii de boala erau considerati la persoane cu invaliditate si i-au introdus la handicap

 5. Hrimiuc says:

  Da.Dadeam telefon la CAS si nu ne schimbau starea asiguratului.Ne spuneau ca e bine asa.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

28 de medici de familie din Covasna se apropie pensionare si nu are cine sa ii inlocuiasca

2018 – un an greu pentru medicii de familie

Personalul de la Ambulanta, instruit pentru identificarea pacientilor cu AVC care au nevoie de tromboliza

Societatea de Neuropatie Diabetica: Screeningul pentru neuropatie diabetica este obligatoriu in lupta impotriva diabetului

Pintea: Multi medici se intorc din strainatate/ Anul acesta au plecat mai putini