Retea de telemedicina in epilepsie, la Cluj

15/12/2016

Retea de telemedicina in epilepsie, la Cluj

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/retea-de-telemedicina-in-epilepsie-la-cluj/

Finantare americana pentru telemedicina romaneascaLa Cluj-Napoca a fost inaugurate Prima retea de telemedicina in epilepsie din Romania. Investitia a costat 120.000 de euro. Initiatorul proiectului este medicul neurolog Bogdan Florea, care a declarat ca in acest fel, pacientii nu mai sunt nevoiti sa se deplaseze in centre universitare, si asa suprasolicitate, pentru unele investigatii de care au nevoie.
“Am inaugurat prima Retea de Telemedicina in Epilepsie din Romania care a presupus dotarea a patru centre de epileptologie din Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Suceava cu cate un aparat video-EEG pentru analiza de electroencefalografie si cu un server de mare capacitate, astfel incat sa se permita diagnosticarea timpurie si corecta a pacientilor care sufera de epilepsie. Ideea a fost sa dotam aceste cabinete de epilepsie pentru ca pacientii din zone indepartate sa nu se mai deplaseze spre centrele universitare care sunt suprasolicitate. Sistemul nou creat de diagnostic si monitorizare inovativa va permite acestor locuitori sa beneficieze de expertiza medicala a specialistilor din centrele universitare din tara sau din strainatate, fara a se deplasa din localitatile de domiciliu”, a explicat Bogdan Florea, potrivit Agerpres.

El a mai spus, conform sursei citate, ca reteaua permite si crearea unei baze de date a persoanelor cu epilepsie si conectarea cu alte centre de excelenta din lume, cum sunt cele din Montreal, Copenhaga si Geneva, urmand sa se infiinteze si un registru national al pacientilor cu epilepsie.

In Romania, potrivit estimarilor specialistilor, sunt peste 300.000 de persoane care sufera de epilepsie.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Filip says:

    Ce face concret aceasta retea?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: