Republica Moldova trimite medici si paramedici sa ajute Romania in pandemie

18/10/2021

Republica Moldova trimite medici si paramedici sa ajute Romania in pandemie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/republica-moldova-trimite-medici-si-paramedici-sa-ajute-romania-in-pandemie/

Republica Moldova ajuta Romania in pandemie. Astfel, in perioada 18-31 octombrie, 22 de medici si 10 paramedici moldoveni vor lucra alaturi de colegii lor din Romania la tratarea pacientilor bolnavi de COVID-19.

Echipa din Republica Moldova va activa in cadrul spitalului modular de la Letcani, judetul Iasi, potrivit Directiei Comunicare si Protocol a Guvernului Republicii Moldova.

“Spitalele din Romania sunt coplesite de numarul de pacienti de COVID-19. In aceasta situatie extrem de grava, Guvernul Republicii Moldova vine cu un gest simbolic, deoarece intelegem ca e necesar de a uni fortele pentru ca, mai mult ca oricand, personalul medical si sistemul sanitar al Romaniei au nevoie de ajutor. Solidaritatea si responsabilitatea sunt cruciale in aceste momente, reprezentand principiile pe care se bazeaza Uniunea Europeana”, a declarat premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilita, potrivit sursei citate.

Majoritatea acestora sunt specialisti in terapie intensiva si toti au experienta de tratament a pacientilor cu COVID-19.

Etichete: medici din republica moldova, ajutor in pandemie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: