Reprezentantii medicilor de familie au participat la dezbaterile priving legea Sanatatii

10/02/2012

Reprezentantii medicilor de familie au participat la dezbaterile priving legea Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reprezentantii-medicilor-de-familie-au-participat-la-dezbaterile-priving-legea-sanatatii/

Echipa ministerului s-a intalnit cu reprezentantii medicilor de familie, cei ai federatiei si patronatelor farmacistilor, precum si reprezentantii Societatii Academice Romane si cei ai pacientilor pentru a continua dezbaterile pe tema noului proiect de lege a Sanatatii.

“Reglementarea prin lege a acelor disfunctionalitati care sunt generate de comportamentul actorilor din sistem, a fost principala cerere a participantilor la dezbaterea de astazi. Este vorba de a reduce acel comportament incorect al furnizorilor de servicii medicale, de la mecanismul suveica prin care un pacient este atras sa beneficieze de mai multe servicii medicale decat cele de care are nevoie, pana la concurenta neloiala dintre farmacistii care acorda premii sau alte stimulente pentru a atrage consumatorul”, a declarat Vasile Cepoi, secretar de stat in Ministerul Sanatattii, dupa dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar care au continuat si astazi la Ministerul Sanatatii.

Participantii la discutii au cerut oficialilor MS realizarea unui studiu de impact pentru fundamentarea legii si existenta unui control al statului pe pachetul de servicii medicale. De asemenea, s-a solicitat ca viitoarea lege a Sanatatii sa stipuleze transparent modul de colectare si utilizare a fondurilor pentru Sanatate.

Medicii de familie au solicitat sa nu se renunte la sistemul social de asigurari, iar sistemul asigurarilor private sa ramana pe palierul compelmentar/suplimentar. Acestia au mai cerut intalniri dedicate special domeniului de medicina primara si nevoilor acestuia.

 
Autor: Claudia Spridon

Autor: Pagina Medicala

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ioana Mihaila: Diferentele de raportare la decese au existat si exista de la inceputul pandemiei

Experti: Pandemia putea fi evitata | Sunt necesare reforme ale sistemelor de alerta si prevenire

Utilizarea unor doze mari de antibiotice poate sa faca unele bacterii mai rezistente

Coriu: Asistentii medicali, alaturi de medici, lucreaza in conditii dificile si chiar ajung la burnout

Studiu: Circa 60% dintre pacientii spitalizati cu Covid-19 au simptome persistente si dupa sase luni