Reorganizarea Institutului National de Cercetare Dezvoltare in Microbiologie si Imunologie “Cantacuzino”

29/10/2012

Reorganizarea Institutului National de Cercetare Dezvoltare in Microbiologie si Imunologie “Cantacuzino”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reorganizarea-institutului-national-de-cercetare-dezvoltare-in-microbiologie-si-imunologie-cantacuzino/

Guvernul Romaniei a aprobat Memorandumul privind reorganizarea Institutului National de Cercetare Dezvoltare in Microbiologie si Imunologie “Cantacuzino”. Conform Memorandumului aprobat, activitatea Institutului Cantacuzino va fi impartita in doua componente, cea de cercetare si laboratoare de referinta si cea de productie.

Astfel, in ceea ce priveste prima componenta, pentru structurile de cercetare-dezvoltare, institutia isi va desfasura activitatea prin autofinantare, pe baza legii cercetarii si va putea incheia contracte de cercetare atat cu unitatea de productie “Cantacuzino” SA, cat si cu alte entitati interesate in dezvoltarea produselor imunobiologice si cercetare medicala. Laboratoarele de referința vor fi finanțate din venituri proprii prin contracte de prestari servicii incheiate cu Institutul Național de Sanatate Publica și unitațile din  rețeaua naționala de boli infecțioase.In ceea ce priveste cea de-a doua componenta este prevazut a fi infiintata, in parteneriat cu SC Antibiotice SA Iasi (actionariat majoritar de stat), societatea comerciala SC “Cantacuzino” SA, care va avea ca obiect de activitate producerea vaccinurilor  si a altor produse biologice.Documentul reprezinta un prim pas pentru reformarea institutiei si baza de dicutie pentru definirea planului de restructurare care se va regasi in actele normative ce vor fi elaborate ulterior. Vor putea exista negocieri si discutii asupra modului de implementare a prevederilor aprobate. Discutiile se vor desfasura tinand cont de cateva principii ca de exemplu, pastrarea intacta a imobilelor si faptul ca institutia nu se va privatiza” , a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Reprezentantii Spitalului Judetean Botosani atrag atentia asupra epuizarii care afecteaza cadrele medicale

Un medic de la Spitalul Judean de Urgenta Sibiu face apel la populatie pentru achizitionarea unui container special

O femeie care se pretindea medic realiza interventii estetice in Bucuresti | Politistii fac cercetari

Marile lanturi farmaceutice dau asigurari ca vor ajuta la distribuirea vaccinului anti-Covid

ONU a recunoscut proprietatile medicinale ale canabisului si a decis retragerea de pe lista stupefiantelor periculoase