Reorganizarea activitatii de transplant cu fonduri europene

18/09/2019

Reorganizarea activitatii de transplant cu fonduri europene

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reorganizarea-activitatii-de-transplant-cu-fonduri-europene/

Activitatea de transplant va fi reorganizata cu fonduri de la Uniunea Europeana, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, urmeaza sa fie cheltuiti peste 15,6 milioane de euro pentru dezvoltarea Registrului national in domeniu, actualizarea ghidurilor si protocoalelor si pentru sistematizarea si simplificarea legislatiei.

Proiectul ‘Imbunatatirea procesului de reglementare in domeniul transplantului’, unul dintre cele sapte depuse in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa (POCA), a primit saptamana aceasta aprobare pentru finantare.

“In urma acestui proiect, tot domeniul de transplant va fi reformat. Vor fi elaborate politici publice care sa duca la imbunatatirea activitatii de transplant, dar si la asigurarea transparentei in acest domeniu. Vom incepe printr-o analiza care vizeaza restructurarea tuturor actelor normative care guverneaza activitatea de transplant din Romania, astfel incat sa eliminam redundantele legislative, elementele din legislatie care nu mai au legatura cu situatia existenta. Vom transpune in legislatia noastra corect si complet toate directivele europene si vom reaseza actele normative prin eliminarea elementelor care contin contradictii”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, citata in comunicat.

Continut educational:

In cadrul proiectului, care va avea o durata de trei ani, va fi dezvoltat Registrul National de Transplant sub forma unui sistem informatic unic integrat de inregistrare si colectare date cu caracter personal si medical a potentialilor donatori, a donatorilor in moarte cerebrala, a bolnavilor ce au ca indicatie procedura de transplant, precum si a celor care au beneficiat de o procedura de transplant.

De asemenea, va fi inventariata fiecare activitate si va fi elaborata o metodologie de calcul a costurilor generate de aceasta si vor fi actualizate protocoalele si ghidurile de practica medicala in transplant.

Conform Ministerului sanatatii, Registrul National de Transplant se va interconecta cu toti actorii implicati in aceasta activitate si va fi elaborat si Codul transplantului.

Etichete: transplant, registrul national de transplant, ministerul sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Moderna transmite ca vaccinul anti-Covid produs de companie este eficient si impotriva noilor tulpini de coronavirus

Romania a primit inca 95.940 doze de vaccin de la Pfizer & BioNTech

Citu, despre raspandirea noii tulpini a virusului: Daca pastram masurile restrictive, lucrurile raman la fel

Autoritatile demonteaza informatiile inselatoare privind statisticile deceselor cauzate de virusul gripal si SARS-CoV-2

Citu: Decizia privind redeschiderea scolilor – pe 2 februarie | Campania de vaccinare ar putea permite relaxarea