Reorganizare la Ministerul Sanatatii | Numarul maxim de posturi ar urma sa creasca

11/04/2022

Reorganizare la Ministerul Sanatatii | Numarul maxim de posturi ar urma sa creasca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reorganizare-la-ministerul-sanatatii-numarul-maxim-de-posturi-ar-urma-sa-creasca/

Potrivit unui proiect de hotarare care urmeaza sa fie discutat in sedinta de Guvernului, numarul maxim de posturi din Ministerul Sanatatii ar urma sa creasca.

Conform notei de funadmentare, reorganizarea ete necesara, deoarece, in prezent, structurile functionale ale institutiei nu pot asigura indeplinirea tuturor functiilor si atributiilor, relateaza Agerpres.

Proiectul modifica si completeaza Hotararea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii. Conform acestuia, numarul maxim de posturi din minister ar urma sa fie de 449, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului.

Totodata, atributiile Ministerului Sanatatii urmeaza sa fie completate. Ministerul, in calitate de coordonator in domeniul sanatatii, va implementa reformele si investitiile si va monitoriza stadiul de indeplinire pentru fiecare jalon/tinta cuprinse in Planul national de redresare si rezilienta al Romaniei.

Conform altei modificari propuse prin proiect, secretarii de stat au, in principal, urmatoarele atributii: coordoneaza activitatea structurilor din cadrul ministerului, stabilite prin ordin al ministrului Sanatatii; avizeaza documentele elaborate sau avizate de structurile din cadrul ministerului, pe care le coordoneaza; coordoneaza activitatea institutiilor aflate in subordinea ministerului, stabilite prin ordin al ministrului Sanatatii.

Ministerul functioneaza in prezent cu un numar maxim de 384 posturi, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului.

Etichete: reorganizare ministerul sanatatii, posturi la ministerul sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: