Reguli noi pentru vanzarea online de medicamente

01/08/2018

Reguli noi pentru vanzarea online de medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reguli-noi-pentru-vanzarea-online-de-medicamente/


Au aparut reguli noi cu privire la vanzarea online de medicamente. Doar farmaciile si drogheriile autorizate mai au acest drept si fiecare va afisa un semn personalizat care atesta acest lucru.

Modificarile vin ca urmare a numarului tot mai mare de bolnavi care in loc sa mearga la doctor isi stabilesc singuri tratamentul si isi pun in pericol vietile, relateaza stirileprotv.ro.

Tot mai multi romani ignora sfatul medicului de a nu cumpara medicamente de pe internet pentru ca multe sunt contrafacute, iar fabricarea lor se face in conditii care nu respecta normele de curatenie sau sterilizare. Asa se ajunge in situatia in care viata le este pusa in pericol.

De curand, autoritatile au dat o lege care stabileste ca medicamentele pentru care nu e necesara o reteta pot fi vandute online doar de catre farmaciile comunitare, drogherii sau farmacii cu circuit inchis, dupa ce acestea au cerut de la Ministerul Sanatatii o autorizatie in acest sens. In plus, trebuie sa respecte anumite norme.

“Trebuie sa aiba un farmacist dedicat care va lua legatura virtual cu pacientul, sa aiba un spatiu de depozitare special, sa aiba un contract special pentru transportul medicamentelor in siguranta.”, a declarat Oana Grigore, purtatorul de cuv al MS, purtator de cuvant la Ministerului Sanatatii, citata de stirileprotv.

Potrivit ultimelor rapoarte, in Romania, medicamentele contrafacute reprezentau aproximativ 7% din piata farmaceutica, adica echivalentul a 100 de milioane de euro, mai scrie sursa mentionata.

De acum inainte, cei care vor incerca sa vanda medicamente pe site-uri neautorizate risca amenzi cuprnse intre 10.000 si 20.000 de lei, iar daca sunt firme activitatea le este suspendata. Noua lege a fost deja promulgata de Presedintele Romaniei.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: