Reguli mai aspre pe piata dezinfectantilor din Romania

12/05/2016

Reguli mai aspre pe piata dezinfectantilor din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reguli-mai-aspre-pe-piata-dezinfectantilor-din-romania/

dezinfectanti-mainiGuvernul a decis sanctiuni mai dure si introducerea unei noi contraventii aplicate firmelor care nu respecta regimul punerii pe piata si utilizarii dezinfectantilor.

Nerespectarea declaratiei pe proprie raspundere in privinta continutul si  a concentratiei de substanta active se va considera incalcare a legii, iar  amenzile pot ajunge pana la 50.000 de lei.

“S-a considerat necesara inasprirea pedepselor aplicate in cazul declaratiilor de date false si de asemenea introducerea unor noi contraventii. S-a introdus un nou punct intr-un articol in hotararea existenta, care spune in felul urmator: nerespectarea declaratiei pe propria raspundere in ceea ce priveste continutul si concentratia substantei active. Acest punct specificat ca atare este introdus la partea de contraventie si in acelasi timp se propune o amenda intre 35.000 si 50.000 de lei cu anumit amendament, anume daca ramane la nivelul de contraventie si fapta respectiva nu se califica drept infractiune”, a anuntat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului, conform Digi24.

Aceasta decizie in urma declansarii scandalului legat de dezinfectantii diluati proveniti de la firma Hexi Pharma.
Ministerul Sanatatii a decis, in urma analizelor, retragerea de pe piata a produselor biocide neconforme provenind de la aceasta firma.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: