Registrul National de Cancer ar putea fi operational pana la sfarsitul anului 2024

01/03/2024
Registrul National de Cancer ar putea fi operational pana la sfarsitul anului 2024

Registrul National de Cancer ar putea fi operational pana la sfarsitul anului 2024

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/registrul-national-de-cancer-ar-putea-fi-operational-pana-la-sfarsitul-anului-2024/

Registrul National de Cancer va fi operational pana la sfarsitul acestui an. Datele standardizate ale pacientilor vor fi introduse in platforma informatica acolo unde vor fi diagnosticati, a anuntat ministrul Alexandru Rafila.

“Legislatia a fost adoptata pentru realizarea Registrului National de Cancer. Sa nu va inchipuiti ca este un caiet in care cineva incepe sa scrie. Trebuie sa intre date din diverse sisteme, din diverse unitati medicale, unde cancerul este diagnosticat. Setul de date care trebuie introduse este standardizat, in momentul de fata”, a precizat ministrul, conform Agerpres.

Potrivit ministrului, specialisti au finalizat un set de documente tehnice care sa stea la baza achizitiei publice pentru realizarea acestei platforme informatice.

“Cred ca acest Registru de cancer va fi operational pana la sfarsitul acestui an. Nu vreau sa fiu mai optimist decat atat. Prefer sa spun acest termen, iar daca el devine operational in toamna, cu atat mai bine. Datele referitoare la pacientii diagnosticati cu cancer vor fi introduse acolo unde sunt diagnosticati”, a adaugat Rafila.

Referitor la organizarea unui Registru al pacientilor cu boli rare, ministrul a precizat ca discutiile vor incepe ‘cat de curand’.

Etichete: registrul national de cancer, registru pacienti boli rare, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: