Registru electronic national al pacientilor cu melanom

19/06/2017

Registru electronic national al pacientilor cu melanom

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/registru-electronic-national-al-pacientilor-cu-melanom/

Societatea Romana de Dermato-Oncologie a lansat la Cluj-Napoca primul registru electronic national al pacientilor cu melanom.

”Societatea Romana de Dermato-Oncologie a lansat in cadrul conferintei de la Cluj-Napoca primul registru electronic national pentru bolnavii de melanom, adulti si copii, deoarece la nivelul Ministerului Sanatatii asa ceva nu exista. Este important un astfel de registru pentru a se sti cati bolnavi de melanom avem, deoarece au aparut terapii noi, care sunt foarte costisitoare, si este nevoie de o evaluare a necesarului acestor medicamente. Solicitam ajutorul Ministerului Sanatatii pentru popularizarea acestui registru si sa se decida obligativitatea inregistrarii bolnavilor cu melanom de catre cadrele medicale”, a declarat Rodica Cosgarea, presedinte Societatii Romane de Dermato-Oncologie, conform Agerpres.

Medicul clujean a precizat ca un registru, care nu era insa electronic, a fost creat in urma cu trei ani pentru cele sase judete din Regiunea de Nord-Vest a Romaniei. In acesta s-au inregistrat, pana in prezent, de catre medici, 2.000 de persoane diagnosticate cu melanom.

”Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) incidenta melanomului in Romania este de 3,9 la 100.000 de locuitori, dar cand am facut evaluarea in urma cu trei ani pe cele sase judete am ajuns la o incidenta de 11 la 100.000 de locuitori. De trei ori mai mult. Concluzia este ca nu avem date reale si de aceea este nevoie de un astfel de registru electronic, unde datele se inscriu usor”, a subliniat medicul dermatolog Rodica Cosgarea.

Conform datelor Societatii Europene pentru Oncologie Medicala, anual sunt tratati 19.250 de pacienti cu melanom metastatic.

*Medicii de familie au la dispozitie cursul “Melanomul malign“, un curs online GRATUIT si creditat cu 8 puncte EMC, care contine cele mai noi date stiintifice despre aceasta boala, inclusiv cu studii de caz din practica MF.

Pentru a accesa cursul, click AICI.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Spitalul Militar face angajari fara concurs pentru 53 de posturi

Ministrul Sanatatii spune ca personalul medical este epuizat, dar nu va renunta: Noi putem reusi doar impreuna

Spitalul pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Capitala angajeaza personal medical fara concurs

Record de cazuri noi de Covid-19, in Romania | Peste 4.800 in 24 de ore

Sondaj international: Ar fi oamenii dispusi sa se vaccineze impotriva Covid-19?