Refuzul vaccinarii copiilor la nastere ia amploare in Romania

14/10/2013

Refuzul vaccinarii copiilor la nastere ia amploare in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/refuzul-vaccinarii-copiilor-la-nastere-ia-amploare-in-romania/

poza copil cu boala de pieleMedicii se confrunta cu un numar tot mai ridicat de familii care refuza sa vaccineze copiii la nastere. Conform statisticilor, in fiecare zi o familie nu accepta sa-si vaccineze copiii la nastere.

Vaccinarea-metoda principala de preventie in multe afectiuni

Chiar daca mamele sunt informate asupra rolului important al vaccinarii copiilor pentru preventia afectiunilor, refuzul lor continua sa creasca.

“Intr-un an de zile la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti se nasc aproximativ 5000 de copii si un numar alarmant de mame refuza vaccinarea dupa nastere”, a declarat prof.dr. Catalin Cirstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Medicii trebuie sa informeze parintii despre beneficiile vaccinarii

Pentru ca parintii sa accepte vaccinarea copiilor, Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, recomanda medicilor sa informeze parintii despre importanta vaccinarii si despre afectiunile care pot fi prevenite.

“Toti avem datoria sa informam parintii ca una din metodele de preventie pe care societatile normale le utilizeaza de zeci de ani este vaccinarea. Sa spunem lucrurile corect. Multe din boli au fost eradicate in urma unor procese de vaccinare care au durat ani de zile”, a precizat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

Campanie de informare despre importanta vaccinarii

Ministrul Sanatatii considera necesara organizarea de campanii de informare a populatiei despre beneficiile vaccinarii.

Ministrul a precizat ca astfel de campanii organizate impreuna cu ONG-uri ar putea sa modifice in timp acest comportament la nivel national.

Autor: Agerpress

1 Comentarii

  1. Robert Andries says:

    Va provoc sa bagati obligativitate, o sa va dam in judecata pe banda rulanta inclusiv la forurile europene superioare!

    Este dreptul nostru sa acceptam sau sa respingem un act medical, daca ati uitat ca Dumnezeu ne-a lasat liberi pe acest pamant poate este cazul sa va reamintim cu forta!
    Nimeni nu decide cum să îmi cresc copiii, în afară de mine.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: