Refugiatii din Ucraina beneficiaza de toate serviciile medicale oferite de Romania

01/03/2022

Refugiatii din Ucraina beneficiaza de toate serviciile medicale oferite de Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/refugiatii-din-ucraina-beneficiaza-de-toate-serviciile-medicale-oferite-de-romania/

Refugiatii din Ucraina beneficiaza de toate serviciile medicale, a asigurat ministrul Alexandru Rafila, care a subliniat ca nu e pune problema restrictiei in acest sens.

“Beneficiaza de toate serviciile medicale, ca si cetatenii romani. Exista o anumita diferentiere. Fiindca 90 de zile pot sa stea pe teritoriul Romaniei ca turisti, beneficiaza de toata gama de servicii medicale. Daca intre timp sau la sfarsitul acestui interval solicita statutul de refugiat, atunci intra in vigoare prevederile legate de refugiati. In principiu, ei beneficiaza de toate categoriile de servicii medicale de care au nevoie. Nu se pune problema restrictiei la servicii medicale”, a afirmat Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, marti, intr-o conferinta de presa.

Potrivit demnitarului, refugiatii pot beneficia de vaccinare anti-Covid si testare daca doresc, insa testarea nu se face la granita. Echipe medicale ale DSP-urilor se afla in judetele de frontiera, dar si in alte zonele unde sunt indrumati refugiatii.

“Directiile de sanatate publica actioneaza in toate judetele de frontiera prin echipe medicale care se gasesc atat in frontiera, cat si la nivelul locatiilor in care sunt indrumati refugiatii, daca sunt locatii unde exista un numar semnificativ de persoane. Acolo se face evaluarea medicala a acestor persoane. Cei care doresc pot beneficia si de serviciile de sanatate publica, de testare si de vaccinare. Nu se face testarea in frontiera”, a mai precizat Alexandru Rafila care a adaugat ca refugiatii din Ucraina care au diferite patologii vor beneficia de tratament.

Etichete: refugiati din ucraina, servicii medicale refugiati, rafila

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: