Reducerea consumului de sare ar putea avea efecte nocive

14/11/2011

Reducerea consumului de sare ar putea avea efecte nocive

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reducerea-consumului-de-sare-ar-putea-avea-efecte-nocive/

Cercetatorii britanici au depistat faptul ca reducerea consumului de sare ar putea avea si o serie de efecte negative, cum ar fi cresterea nivelului unor substante nocive pentru inima, informeaza Agerpres. Mai mult, specialistii de la Universitatea din Copenhaga sustin ca reducerea consumului de sare poate favoriza decesul unor pacienti cu probleme cardiace.

O metanaliza pe 67 de studii precedente ce au avut in vedere peste 40.000 de persoane a scos la iveala faptul ca un aport redus de sare la dieta zilnica a provocat o crestere 2,5 procente a nivelului colesterolului si o crestere de 7 la suta a nivelului de grasime corporala ce poate cauza cheaguri de sange.

“O crestere a colesterolului ar spori riscul unui deces cardiovascular”, a subliniat cercetatorul-sef doctorul Niels Graudal.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati