Reducerea CAS, adoptata de Camera Deputatilor

10/09/2014

Reducerea CAS, adoptata de Camera Deputatilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reducerea-cas-adoptata-de-camera-deputatilorreducerea-cas-adoptata-de-camerei-deputatilor/

senat-camera-deputatilorAlesii din Camera Deputatilor au adoptat in plenul sedintei de marti, 9 septembrie, reducerea CAS-ului cu 5 procente, propunere adoptat in forma initial propusa. Aceasta reducere a CAS  a trecut de plenul Camerei Deputatilor cu 307 voturi pentru, 5 abtineri si 7 voturi impotriva.

Actualul Ministru al Finantelor Publice, Ioana Petrescu, a declarat in plenul sedintei din Camera Deputatilor ca “momentul ales pentru reducerea contributiilor de asigurari sociale (CAS) este unul optim, datorita nivelului scazut al dobanzilor practicate de banci”.

Tot ministrul a mai precizat ca “reducerea CAS nu va afecta angajamentele asumate de Romania in fata creditorilor externi si ca nu va modifica tintele convenite pe indicatorii macroeconomici.”

Presedintele Comisiei de Buget din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu a afirmat ca masura de reducere a CAS-ului cu 5 puncte, ar urma sa fie aplicata din luna urmatoare celei in care va intra in vigoare legea.  

Aceasta lege ar trebui, dupa toate estimarile, sa fie valabila de la data de 1 octombrie, anul curent.

Ministrul Ioana Petrescu: Legea vine in sprijinul angajatorilor si angajatilor

Ministrul Finantelor Publice a mai precizat ca aceasta masura inseamna reducerea cu circa 20% a poverii fiscale si ca este cea mai consistenta reducere de CAS din ultimii 14 ani, dupa cum relateaza Agerpres.

Conform ultimelor estimari, tara noastra ocupa locul 7 in Uniunea Europeana in privinta nivelului contributiilor de asigurari sociale. Pe primele pozitii in acest top sunt tari cu mult mai dezvoltate, cum ar fi Belgia, Franta, Germania, Ungaria, Austria si Italia.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale