Recuperarea vaccinarii impotriva hepatitei B

21/03/2013

Recuperarea vaccinarii impotriva hepatitei B

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/recuperarea-vaccinarii-impotriva-hepatitei-b/

poza doze de vaccinObtinerea unui titru protector de anticorpi pentru hepatita B  necesita inocularea mai multor doze vaccinale (primovaccinare) urmate de doze booster la diverse intervale de timp – exemplu: trei injectii la interval de o luna cu rapel dupa un an.

Intervalul de timp la care se recomanda  repetarea dozelor de vaccin impotriva hepatitei B este mentionata de producator in prospectul produsului, regasindu-se si in calendarul de vaccinare. Stim ca majoritatea copiilor sunt vaccinati in maternitate in prima zi de viata. In cazul in care vaccinarea s-a efectuat dupa primele sapte zile de viata, copilul va primi inca trei doze de vaccin (in total patru doze). Daca copilul a fost vaccinat la nastere, dozele doi si trei pot fi facute la un interval de o luna intre ele.

In situatia in care copilul  nu a fost vaccinat la nastere, intre doza unu si doi intrevalul minim va fi de o luna, iar intre doza doi si trei va fi minim de doua luni. In toate aceste situatii vaccinurile folosite sunt cele antihepatita B pediatrice.

Mai multe informatii despre vaccinoprofilaxie si recuperarea dozelor vaccinale puteti afla accesand cursul “Planul National de Vaccinare” postat pe platforma FormareMedicala.ro. Cursul este disponibil gratuit si creditat cu 8 puncte EMC.

Autor: Dorina Pirau

1 Comentarii

  1. Valentin says:

    Buna ziua. Am un bebelus de 5 luni. Vaccinul antihepatic B de la nastere (cel la 12 ore din maternitate) nu a fost facut. Restul de vaccinuri le-am facut. Acest vaccin neefectuat in maternitate se poate recupera?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: