Stiri medicale

Recuperarea vaccinarii impotriva hepatitei B

Data ultimei actualizari: 21/03/2013

poza doze de vaccinObtinerea unui titru protector de anticorpi pentru hepatita B  necesita inocularea mai multor doze vaccinale (primovaccinare) urmate de doze booster la diverse intervale de timp – exemplu: trei injectii la interval de o luna cu rapel dupa un an.

Intervalul de timp la care se recomanda  repetarea dozelor de vaccin impotriva hepatitei B este mentionata de producator in prospectul produsului, regasindu-se si in calendarul de vaccinare. Stim ca majoritatea copiilor sunt vaccinati in maternitate in prima zi de viata. In cazul in care vaccinarea s-a efectuat dupa primele sapte zile de viata, copilul va primi inca trei doze de vaccin (in total patru doze). Daca copilul a fost vaccinat la nastere, dozele doi si trei pot fi facute la un interval de o luna intre ele.

In situatia in care copilul  nu a fost vaccinat la nastere, intre doza unu si doi intrevalul minim va fi de o luna, iar intre doza doi si trei va fi minim de doua luni. In toate aceste situatii vaccinurile folosite sunt cele antihepatita B pediatrice.

Mai multe informatii despre vaccinoprofilaxie si recuperarea dozelor vaccinale puteti afla accesand cursul “Planul National de Vaccinare” postat pe platforma FormareMedicala.ro. Cursul este disponibil gratuit si creditat cu 8 puncte EMC.

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Un comentariu

  • Valentin spune:

    Buna ziua. Am un bebelus de 5 luni. Vaccinul antihepatic B de la nastere (cel la 12 ore din maternitate) nu a fost facut. Restul de vaccinuri le-am facut. Acest vaccin neefectuat in maternitate se poate recupera?

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.