Record: Ultima saptamana din ianuarie, 77.354 infectii respiratorii

02/02/2012

Record: Ultima saptamana din ianuarie, 77.354 infectii respiratorii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/record-ultima-saptamana-din-ianuarie-77-354-infectii-respiratorii/

Un nou record de infectii respiratorii acute a fost inregistrat la sfarsitul lunii ianuarie a acestui an. Peste 77.000 de romani s-au prezentat la medic in ultima saptama din luna ianuarie. Numarul este in crestere cu aproximativ 15% fata de cel inregistrat in saptamana precedenta, conform raportului transmis de catre Centrul National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sanatatii.

Din total infectiilor respiratorii, 15.452 s-au dovedit a fi pneumonii, iar 61.841 – viroze respiratorii.

Si numarul cazurilor compatibile clinic cu gripa inregistrate la nivel national a fost mai mare comparativ cu cel inregistrat in saptamana precedenta (61 fata de 52). Pana in prezent, au fost confirmate 24 cazuri de imbolnavire cu virusul gripal tip A, subtip H3.

In plus, in saptamana 23-29 ianuarie au fost confirmate alte noua cazuri de gripa AH3N2.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfatul medicilor pentru evitarea imbolnavirilor, sa nu neglijeze regulile de igiena personala si sa respecte un regim de viata sanatos. De asemenea, persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cronice cardiace si respiratorii, trebuie sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele imbolnavirii sau a aparitiei complicatiilor afectiunilor existente.

In ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sanatatiii, murit din cauza gerului sase persoane. Decesele s-au inregistrat in judetele Arad, Vrancea, Satu Mare, Dambovita si Iasi (2 decese).

Autor: Mirabela Viasu
Sursa: PaginaMedicala.ro

Autor: Pagina Medicala

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: