Record de inscrisi la concursul de admitere la UMF “Carol Davila” Bucuresti

18/07/2022
Record de inscrisi la concursul de admitere la UMF “Carol Davila” Bucuresti

Record de inscrisi la concursul de admitere la UMF “Carol Davila” Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/record-de-inscrisi-la-concursul-de-admitere-la-umf-carol-davila-bucuresti/

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti inregistreaza anul acesta un nou record de candidati inscrisi la concursul de admitere care va avea loc duminica, 24 Iulie 2022.

Pentru ocuparea celor 1.623 de locuri scoase la concurs (1.245 – finantate de la bugetul de stat, 378 – cu taxa) s-au inscris 3.497 de candidati, in crestere cu 70 de candidati comparativ cu editia din 2021 si cu 171 fata de cea din 2020, potrivit unui comunicat de presa al institutiei.

Concursul de admitere la studiile universitare de licenta din cadrul UMFCD in domeniile Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, precum si la Facultatea de Moase si Asistenta Medicala (FMAM) se va desfasura in mai multe locatii din capitala. Candidatii inscrisi pentru ocuparea locurilor scoase la concurs la Facultatile de Medicina si Medicina dentara, vor sustine concursul de admitere in spatiile special amenajate din cadrul Complexului Expozitional Romexpo din Bucuresti (pavilioanele B1 si B2), iar pentru Facultatea de Farmacie si la FMAM, organizatorii le-au pus la dispozitie candidatilor spatiile din cadrul Facultatii de Farmacie, respectiv din Palatul Facultatii de Medicina din Bucuresti.

“Pentru admiterea la studiile de licenta din cadrul Universitatii noastre asistam si anul acesta la un nou record, ceea ce priveste numarul candidatilor inscrisi, 3.497 de absolventi de liceu, cu 70 mai multi in comparatie cu cei care au concurat anul trecut si cu 171 in plus fata de numarul celor inscrisi la editia din 2020, fapt care ne arata un interes amplificat si continuu al tinerilor fata de profesia de medic. Mai mult, anul acesta, UMF “Carol Davila” se bucura de accederea la studiile de licenta la medicina a 24 de olimpici, precum si de faptul ca 23 de candidati inscrisi la concursul de admitere au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat. Daca celor 24 de olimpici le spun de pe acum un calduros ”Bun Venit!” in Universitatea noastra, tuturor candidatilor le urez mult succes la apropiatul concurs de admitere ” a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rector al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti.

La Facultatea de Medicina s-au inscris 2.405 candidati. Pentru cele 718 de locuri la Facultatea de Medicina s-au inscris 2.405 candidati (fata de 2.337 candidati – 2021), pentru Facultatea de Medicina Dentara, 552 de candidati/215 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie 115 de candidati/120 de locuri, iar pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu), 425 de candidati/192 de locuri (Asistenta Medicala Generala – 268, Balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala – 70 iar Tehnica dentara – 87).

Pentru candidatii ale caror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenta pe locurile finantate de la bugetul de stat sunt puse la dispozitie alte 378 de locuri cu taxa.

Etichete: admitere UMF Carol Davila, UMF Bucuresti

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: