Record de inscrieri la UMF Cluj-Napoca la programul de predare in limba franceza

10/08/2021
Record de inscrieri la UMF Cluj-Napoca la programul de predare in limba franceza

Record de inscrieri la UMF Cluj-Napoca la programul de predare in limba franceza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/record-de-inscrieri-la-umf-cluj-napoca/

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca s-a inregistrat un nou record in ceea ce priveste concurenta pentru locurile destinate candidatilor internationali.
Anul acesta, 2296 de tineri au sperat ca vor ocupa unul dintre cele 615 locuri oferite de universitate pentru programele de studiu in limbile franceza si engleza.

UMF “Iuliu Hatieganu” este universitatea cu cel mai mare numar de studenti straini din Romania, cu aproximativ 3000 de studenti, din 62 de tari, de pe 6 continente.

Cei aproape 2300 de candidati din acest an au provenit din 75 de tari, cei mai multi venind din Franta, Germania, Maroc, Tunisia, Italia, Elvetia, Israel. Acestia au putut opta pentru trei programe de studiu, cu predare in limba engleza sau franceza: medicina, medicina dentara si farmacie.

La medicina, au fost disponibile 395 de locuri si au fost evaluate 1549 de dosare. Cea mai mare concurenta s-a inregistrat la programul de studiu medicina in limba franceza, cu 6 candidati pe un loc.

La medicina dentara, s-au inscris 636 de candidati pentru 100 de locuri, iar concurenta cea mai mare a fost tot la linia de studiu cu predare in limba franceza, cu 11 candidati pe un loc.

La Facultatea de Farmacie, au fost scoase la concurs 120 de locuri, la care s-au inscris 111 candidati. La aceasta specializare, concurenta a fost de 2 candidati pe un loc la linia de predare in limba franceza.

Candidatii internationali sunt atrasi la UMF “Iuliu Hatieganu” de calitatea actului educational, orientat catre activitatile practice si invatamantul la patul bolnavului, prin metode moderne precum „Problem-based learning” sau simularea medicala si avand o curricula dintre cele mai atractive. De asemenea, diplomele oferite de universitatea noastra sunt recunoscute la nivel international, iar astfel absolventii nostri pot profesa oriunde in lume”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat remis Formare Medicala.

Potrivit sursei citate, Facultatea de Medicina din cadrul UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca este singura institutie de invatamant medical din Romania care a primit acreditarea internationala pentru calitatea educatiei, in urma evaluarii externe realizate de AMSE (Asociatia Scolilor de Medicina Europene) si ASIIN (Agentia pentru Acreditarea Programelor de Studiu in Inginerie, Matematica si Stiinte Naturale), realizata dupa standardele WFME (World Federation of Medical Education).

De asemenea, si obtinerea diplomei de calitate „Label CIDMEF” oferita de Conferinta Internationala a Decanilor Facultatilor de Medicina Francofone a contribuit in mare masura la cresterea numarului de studenti straini.

Etichete: UMF Cluj-Napoca, inscriere UMF Cluj-Napoca, studenti straini la medicina, program de predare in limba franceza la UMF CLuj-Napoca

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: