Reconstructie de san pentru femeile care au suferit mastectomii

16/10/2014

Reconstructie de san pentru femeile care au suferit mastectomii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reconstructie-de-san-pentru-femeile-care-au-suferit-mastectomii/

Ziua Nationala a Transplantului in RomaniaRespectul de sine scazut si mai ales teama de o noua interventie, sunt trairi des intalnite la pacientele care au trecut printr-o operatie de mastectomie. De acum, insa, 800 de femei din Romania vor beneficia in mod gratuit de interventii de reconstuctie mamara, care sa le readuca stima de sine si dreptul la o viata normala.

Unul din centrele in care se vor face aceste interventii, este spitalul “Sfantul Ioan” din capitala, pentru ca, potrivit conducerii unitatii, are toate specialitatile necesare unui act medical si chirurgical de calitate pentru aceasta patologie.

“Pana anul acesta, CNAS nu deconta implanturi. Din vara aceasta a debutat Programul national de protezare de san dupa mastectomii, din care 434.000 de lei au fost alocati spitalelor bucurestene pentru decontarea dispozitivelor necesare reconstructiei mamare cu implant siliconic — expanderul premergator implantului si implantul. Noutatea este ca, pentru o pacienta mastectomizata la care se poate face reconstructie cu implant, CNAS aloca in medie 3.200 de lei pentru achizitionarea dispozitivelor necesare, interventia chirurgicala reconstructiva si spitalizarea fiind oricum decontate si pana in prezent. Fondurile au fost directionate catre spitalele care au in componenta clinici/sectii de chirurgie reconstructiva. Pentru inceput, Spitalul Sf. Ioan are alocate fonduri pentru 20 de dispozitive, dar, in functie de lungimea listei de asteptare, aceste fonduri pot fi suplimentate. Cinci operatii au fost deja efectuate”, a spus dr. Carmen Giuglea, seful sectiei de Chirurgie plastic, citata de Agepres.

Medicul a mai afirmat ca  pentru reconstructie este nevoie de mai multe interventii, iar chirurgul plastician stabileste impreuna cu pacienta metoda, urmand sa o aplice pe cea mai adecvata.

Pentru a beneficia de o operatie de reconstructie cu implant, o pacienta trebuie sa fie asigurata la CNAS, sa se prezinte la spital cu o trimitere de la medicul de familie, plus recomandare de la oncolog cum ca este apta pentru operatia de reconstructie.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: