Recomandarile Ministerului Sanatatii pe timp de canicula

30/07/2013

Recomandarile Ministerului Sanatatii pe timp de canicula

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/recomandarile-ministerului-sanatatii-pe-timp-de-canicula/

Recomandari privind caniculaEvitarea expunerii pronuntate la soare pe timp de canicula mai ales in cazul batranilor, a copiilor sau a persoanelor cu diferite afectiuni este o masura principala de protectie. Consumarea unei cantitati suficiente de lichide, precum si o vestimentatie adecvata care sa ne proteje impotriva razelor de soare sunt principalii pasi pe care trebuie sa ii urmam. Ce ne recomanda Ministerul Sanatatii pe timp de canicula?

Cum evitam sa ne afecteze canicula

Principalele masuri pe timp de canicula pe care Ministerul Sanatatii le recomanda populatiei au in vedere in principal limitarea intervalului expunerii la soare.

Consumul de lichide este foarte important. Se recomanda un consum de 1.5-2 litri pe zi.

Alimentatia trebuie de asemenea sa fie corespunzatoare. Este recomandabil sa consumam cat mai multe legume si fructe si sa evitam produsele depozitate in spatii necorespunzatoare.

Vestimentatia ne ajuta sa ne protejam de razele puternice de soare. Este recomandat sa purtam haine deschise la culoare, din fibre naturale.

“Primul si poate cel mai important este mesajul catre populatia cu risc, ma refer aici la batrani, la bolnavi, la copiii mici care ar trebui intre orele 11.00 si 18.00 sa evite sa iasa din casa sau sa aiba o expunere mai prelungita la soare”, a precizat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

Rolul Serviciului de ambulanta si al farmaciilor pentru protectia populatiei

Pentru a ajuta populatia sa infrunte efectele caniculei, farmaciile si magazinele trebuie sa dispuna de aer conditionat. In acelasi timp, echipajele serviciilor de ambulanta trebuie sa fie pregatite de interventie. Schemele de personal din toate unitatile medicale au fost revizuite in aceasta perioada, conform declaratiilor ministrului Eugen Nicolaescu.

“Autoritatile locale, impreuna cu multe magazine, cu multe farmacii ar trebui sa asigure, asa cum am hotarat de comun acord de multa vreme, spatii cu aer conditionat, pentru ca acei cetateni care au nevoie sa poata sa intre, sa-si revina, sa intre intr-un rimt normal si dupa aceea sa-si urmeze drumul pe care-l au”, a precizat Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a mai precizat ca, in cazuri extreme, se poate recurge la suspendarea activitatii in anumite sectoare de activitate, masura stabilita de un comitet al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si comunicata ulterior populatiei.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara