Recomandari privind canicula

12/07/2012

Recomandari privind canicula

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/recomandari-privind-canicula/

Conform datelor furnizate de Ministerul Sanatatii, peste 200 persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza temperaturilor ridicate, suferind lipotimii si deshidratari, iar 5 482 au solicitat serviciile de ambulanta in ultimele 24 de ore, conform datelor cetralizate de catre Ministerul Sanatatii, prin Centrul operativ pentru situatii de urgenta (COSU) .In aceasta perioada, numarul de ambulante mobilizate pentru interventiile in judete a fost de 1161.

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18.

In aceasta perioada, numarul de ambulante mobilizate pentru interventiile in judete a fost de 1161. La nivel national, au fost organizate peste 1300 puncte de prim ajutor.

Medicii recomnada populatiei sa consume  in fiecare zi cat mai multe  fructe si legume proaspete(pepene galben, rosu, prune, castraveti, rosii) deoarece acestea contin o mare cantitate de apa. O doza de iaurt produce aceeasi hidratare ca si un pahar de apa. Totodata,  este recomandat consumul zinic de lichide(intre 1,5 – 2 litri de lichide), fara a astepta sa apara senzatia de sete. Este necesar un pahar de apa (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.In aceasta perioada nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii. Este obligatorie evitarea bauturilor cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: