Recomandare EMA privind utilizarea cremelor cu estradiol

07/10/2019

Recomandare EMA privind utilizarea cremelor cu estradiol

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/recomandare-ema-privind-utilizarea-cremelor-cu-estradiol/

Potrivit unui comunicat al Agentiei Europene a Medicamentului ( EMA), Comisia de Farmacovigilenta (PRAC) din cadrul institutiei recomanda utilizarea cremelor cu o concentratie mare de estradiol (0,01%) pentru o perioada de cel mult patru saptamani.

Potrivit sursei citate, decizia are drept scop reducerea riscului privind efectele secundare ce pot fi cauzate de prezenta concentratiei mari de estradiolul in sange de la cremele care contin aceasta substanta.

Cremele cu estradiol se prescriu in tratamentul atrofiei vaginale din cauza deficitului de estrogen, mai ales la femeile aflate in post-menopauza.

Masura vine dupa reviziunirea tuturor datele privind siguranta si eficienta cremelor cu estradiol, care au relevat ca in cazul pacientelor care au folosit cremele intravaginale, nivelul de estradiol din sange era mai mare decat cel normal.

Astfel, conform Agentiei Europene a Medicinamentului, noile ghiduri de prescriere pentru aceste creme vor fi actualizate cu noile informatii si inclusiv marimea tubului va fi limitata la 25 de grame.

Etichete: EMA, Agentia Europeana a Medicamentului, tratament cu estradiol

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: