Rata de imunitatea colectiva anti-Covid este de 44% la nivel national

21/07/2021
Rata de imunitatea colectiva anti-Covid este de 44% la nivel national

Rata de imunitatea colectiva anti-Covid este de 44% la nivel national

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rata-de-imunitatea-colectiva-anti-covid/

La nivel national, potrivit celei mai recente estimari, rata de imunitate colectiva dobandita prin boala si vaccinare este de 44%.

“Am finalizat, alaturi de colegii de la Institutul National de Sanatate Publica, estimarea ponderii populationale cu un grad de protectie fata de boala COVID obtinut prin vaccinare si trecere prin boala. (…) Au fost efectuate doua estimari: una la nivel judetean si una la nivel de unitate administrativ-teritoriala. Pentru estimarea la nivel national si nivel judetean s-a folosit ca baza de calcul populatia rezidenta in Romania la data de 1 ianuarie 2020, adica 19,3 milioane de persoane. Ca atare, la nivel national, ponderea populationala cu un grad de protectie fata de boala COVID-19, cumulat cu trecerea prin boala si vaccinare, este estimat la circa 44%”, a declarat Dr. Valeriu Gheorghita, seful Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2.

Potrivit medicului miliar, diferentele sunt evidente de la un judet la altul. In judetele Cluj si Ilfov si in municipiul Bucuresti, rata de imunizare este chiar de peste 60%.

“Doua judete si municipiul Bucuresti au o rata de imunitate de grup de peste 60% – judetul Cluj, judetul Ilfov si municipiul Bucuresti au peste 60% imunitate colectiva. De asemenea, in 25 de judete, peste 20% de persoane au un grad de imunitate, in 11 judete au peste 40% grad de imunitate colectiva si in trei judete peste 50% persoane cu grad de imunitate in momentul de fata. (…) La nivel national, repet, vorbim de o estimare de 44% rata de imunitate colectiva dobandita prin boala si vaccinare”, a mai precizat seful CNCAV.

 

Etichete: imunitate colectiva, imunitate anti-covid, rata imunizare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: