Raportul Curtii de Conturi despre neregulile la CNAS pune pe jar sistemul medical romanesc

27/04/2016

Raportul Curtii de Conturi despre neregulile la CNAS pune pe jar sistemul medical romanesc

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raportul-curtii-de-conturi-despre-neregulile-la-cnas-pune-pe-jar-sistemul-medical-romanesc/

CNASRaportul Curtii de Conturi care scoate la lumina nereguli grave la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), arunca in aer sistemul de sanatate din Romania.

Raportul arata date exacte despre retete decontate pentru pacienti decedati in valoare de 100.000 de lei, iar cele mai mari nelegiurii sunt constatate la programele nationale de sanatate derulate in perioada 2012 – 2014, inainte de implementarea cardului national de sanatate.

 “Cele mai multe nereguli au fost depistate la programul national de diabet, caruia i se aloca intre 850 – 900 de milioane de lei pe an. In urma publicarii raportului, vom demara un control si vom lua masuri. Este vorba de 70 de pacienti care erau decedati dar figureaza ca primind tratament”, a explicat, pentru Adevarul, Radu Tibichi, presedintele interimar al CNAS.

Noul sef al CNAS mai precizeaza ca o mare parte din prejudiciu ar putea fi recuperata.

 “Sumele din programul de diabet sunt foarte mari, tratamentul este scump, daca mai sunt scapari, este normal. Ideea este ca avem directie de control si vom incerca sa indreptam lucrurile”, a mai completat  Radu Tibichi, presedinte CNAS, citat de publicatia Adevarul.  

Raportul Curtii de Conturi poate fi vazut AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: