Raportare intarziata a unor decese Covid-19 chiar si cu o luna, la Arad

06/05/2020
Raportare intarziata a unor decese Covid-19 chiar si cu o luna, la Arad

Raportare intarziata a unor decese Covid-19 chiar si cu o luna, la Arad

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raportare-intarziata-a-unor-decese-covid-19-chiar-si-cu-o-luna-la-arad/

Directia de Sanatate Publica (DSP) Arad a deschis o ancheta cu privire la raportarea intarziata a unor decese cauzate de COVID-19, fiind vizati medici din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU).

Seful DSP Arad, Horea Timis, a declarat ca exista cateva cazuri in care decesele au fost anuntate dupa o luna.

“Din pacate, va trebui sa luam niste masuri pentru a determina cadrele medicale responsabile sa respecte intocmai metodologia de raportare a deceselor. Verificam de ce s-a ajuns ca unele raportari sa fie facute atat de tarziu si vom anunta ce masuri sau sanctiuni vom aplica”, a spus Horea Timis, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, intre raportarile intarziate se numara cazul unei femei de 83 de ani, care era confirmata cu COVID-19 din 30 martie, a murit pe 1 aprilie, dar decesul a fost facut public doar pe 5 mai, pentru ca a fost anuntat tarziu de spital. De asemenea, un barbat de 69 de ani a decedat pe 1 aprilie, dar abia pe 6 mai a fost anuntat public.

Conform DSP Arad, un medic a fost sanctionat recent cu 5.000 de lei pentru ca nu a raportat la timp un deces cauzat de noul coronavirus.

Etichete: raportare decese, decese covid-19, dsp arad, spitalul judetean de urgenta arad

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: