Raport: Romania are cel mai slab sistem de sanatate din Europa

30/01/2018

Raport: Romania are cel mai slab sistem de sanatate din Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raport-romania-are-cel-mai-slab-sistem-de-sanatate-din-europa/


Romania ocupa, pentru al doilea an consecutiv, ultimul loc in Indexul European al Consumatorului de Sanatate, cu un sistem medical mai slab decat Bulgaria, Albania, dar si decat tari din fosta Iugoslavie, precum Macedonia sau Muntenegru.

Romania se afla pe locul 34 din tot atatea tari europene al caror sistem medical a fost analizat pentru realizarea indexului pe anul 2017, relateaaza Hotnews.ro.

Tara noastra ocupa ultimul loc sau unul dintre ultimele locuri la majoritatea indicatorilor importanti luati in calcul pentru realizarea clasamentului: drepturile si informarea pacientilor, accesibilitatea (timpii de asteptare pentru tratament), rezultatele tratamentelor, gama de servicii oferite si extinderea lor, preventia si farmaceuticele.
Romania este pe primul loc in clasament la rata infectiilor intraspitalicesti rezistente la tratament, la mortalitatea infantila si pe primele locuri la mortalitatea din cauza cancerului si a bolilor cardiovasculare, mai scrie sursa mentionata.

In ceea ce priveste cheltuielile cu sanatatea pe cap de locuitor, Romania se afla tot la coada clasamentului, in urma sa aflandu-se doar Letonia, Muntenegru, Macedonia si Albania.

“Romania are probleme grave in gestionarea intregului sector public de sanatate. Romania, Albania si Ungaria au o structura invechita a sistemului medical si ar trebui sa beneficieze de sprijin profesional pentru a-si restructura serviciile de sanatate”, se mai arata in raport.

Romania se afla tot pe ultimul loc in acest clasament si in urma cu un an, in timp ce acum doi ani, Romania ocupa locul 32 din 35 de tari.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: