Raport global: Obezitatea, factor de risc crescut privind mortalitatea din cauza Covid-19

05/03/2021

Raport global: Obezitatea, factor de risc crescut privind mortalitatea din cauza Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raport-global-obezitatea-factor-de-risc-crescut-privind-mortalitatea-din-cauza-covid-19/

Majoritatea deceselor la nivel global provocate de COVID-19 s-au produs in tari cu o rata ridicata a obezitatii, nivelurile de mortalitate din cauza coronavirusului fiind de 10 ori mai mari in cazul natiunilor unde cel putin 50% dintre adulti sunt suprapoderali, sunt concluziile unui studiu global citat de Reuters.

Raportul, care descrie o corelatie ”dramatica” intre decesele asociate COVID-19 si ratele de obezitate, a ajuns la concluzia ca 90%, echivalentul a 2,2 milioane din 2,5 milioane de decese cauzate de pandemie pana in acest moment, s-au produs in tari cu niveluri ridicate de obezitate, scrie si Agerpres.

Cercetarea a analizat statisticile referitoare la decesele cauzate de noul coronavirus realizate de Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite si datele Global Health Observatory al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) referitoare la obezitate.

In mod surprinzator, au spus autorii, nu exista exemplul unei tari unde, in general, cetatenii nu sunt supraponderali sau obezi si care sa aiba rate ridicate de deces din cauza COVID-19.

”Sa ne uitam la tari precum Japonia si Coreea de Sud, unde exista niveluri foarte scazute de decese cauzate de

COVID-19 precum si niveluri foarte reduse de obezitate in randul adultilor”, a spus Tim Lobstein, consilier de specialitate in cadrul Federatiei Mondiale a Obezitatii si profesor invitat la Universitatea din Sydney, Australia, unul dintre autorii raportului.

In schimb, raportul a descoperit ca in Statele Unite si Marea Britanie spre exemplu, atat ratele de mortalitate COVID-19, cat si nivelurile de obezitate au fost printre cele mai ridicate, mai scriu relateaza sursele citate.

John Wilding, profesor de medicina la Universitatea din Liverpool, Marea Britanie, si presedintele Federatiei Mondiale a Obezitatii, a spus ca obezitatea ar trebui recunoscuta ca un factor important de risc in cazul COVID-19 si luata in calcul la planificarile pentru vaccinare.

Etichete: obezitatea, factori de risc deces covid, riscuri obezitate

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Urmatoarele saptamani, relevante privind evolutia tulpinii Omicron

Medicul Irinel Popescu, trimis in judecata de DNA

Campanie de informare: Comportamentul preventiv sa fie regula

Proiectul privind certificatul digital COVID va ajunge, in cateva zile, in Parlament

Rafila: Dezvoltam un proiect care permite testarea extinsa la nivelul medicilor de familie