Raport Banca Mondiala: Infectiile rezistente la antibiotice ar putea sa aiba efecte devastatoare asupra economiei mondiale

23/09/2016

Raport Banca Mondiala: Infectiile rezistente la antibiotice ar putea sa aiba efecte devastatoare asupra economiei mondiale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raport-banca-mondiala-infectiile-rezistente-la-antibiotice-ar-putea-sa-aiba-efecte-devastatoare-asupra-economiei-mondiale/

antibiotice-2016Pana in 2050, infectiile rezistente la antibiotice ar putea sa aiba efecte devastatoare asupra economiei mondiale, cu o amploare comparabila crizei financiare din 2008, avertizeaza Banca Mondiala.

Institutia a facut apel la adoptarea de masuri urgente.

Potrivit Agentiei France Presse, acest studiu al Bancii Mondiale, publicat luni, in prima zi a Adunarii Generale a ONU din New York, conchide ca rezistenta microbiana ar putea spori saracia care afecteaza mai ales tarile cele mai defavorizate.

“Amploarea si natura acestei amenintari economice ar putea anula castigurile dezvoltarii economice greu obtinute si sa ne indeparteze de obiectivele vizand eradicarea saraciei extreme si cresterii prosperitatii”, a declarat presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, citat de AFP si Agerpres.

Acest studiu dezvaluie cel mai cumplit scenariu, rezistenta microbiana la antibiotice si la alte antibacteriene ar putea antrena o scadere cu peste 5% din PIB acestor tari cu venituri mici si sa arunce pana la 28 de milioane de oameni in saracie pana in 2050.

Spre deosebire de criza financiara din 2008, cea mai grava de la marea depresie din anii 1930, nu va exista posibilitatea unei relansari ciclice pe termen avand in vedere ca impactul costisitor la rezistenta microbiana la tratamente va persista, mai subliniaza Banca Mondiala.

Si autoritatile din domeniul sanitar avertizeaza de ani de zile asupra riscului ca acest fenomen sa ia amploare, mai ales din cauza unei proaste utilizari a antibioticelor.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial