Rapoartele dupa controalele la unitatile medicale, la Parchet si DNA

04/09/2019
Rapoartele dupa controalele la unitatile medicale, la Parchet si DNA

Rapoartele dupa controalele la unitatile medicale, la Parchet si DNA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rapoartele-dupa-controalele-la-unitatile-medicale-la-parchet-si-dna/

Aproape toate rapoartele realizate in urma controalelor efectuate la unitati medicale au fost depuse la Parchet sau la Directia Nationala Anticoruptie, potrivit ministrului Sanatatii, Sorina Pintea.

“Masurile pe care le luam in urma acestor verificari nu cred ca a fost cazul sa le facem publice. Raportul facut in urma controlului la Agentia Nationala de Transplant este depus la DNA de catre Ministerul Sanatatii. Domnul deputat Ungureanu (USR – n.r.) nu a intrebat daca noi am depus acest raport, dar el este depus de catre Ministerul Sanatatii. A facut solicitari pe Legea 544, dar acea solicitare nu a ajuns la ministru. Exista niste reglementari foarte clare: rapoartele nu fac obiectul Legii 544, doar concluziile. Cu toate acestea, eu am ales sa ii trimit absolut tot ce a solicitat, adica rapoartele integrale, cu o specificatie: 90% dintre rapoartele pe care noi le-am facut in urma actiunilor de control au fost depuse la Parchet sau DNA. Nu cred ca acest lucru trebuia sa fie obiectul unei informatii speciale pentru domnul deputat”, a declarat demnitarul conform Agerpres.

De asemenea, ea a mai precizat ca ca activitatea Agentiei Nationale de Transplant ‘s-a imbunatatit considerabil’.

“Azi-noapte a fost o prelevare (de organe – n.r.) la Deva – ficat si rinichi. Urmeaza doua prelevari la Cluj. Activitatea agentiei s-a imbunatatit considerabil”, a mai sustinut ministrul Pintea conform sursei citate.

 

Etichete: controale spitale, rapoarte unitati medicale, DNA, Parchet

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: