Rafila: Trebuie schimbat sau completat actualul mod de vaccinare in Romania

15/11/2019

Rafila: Trebuie schimbat sau completat actualul mod de vaccinare in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafilatrebuie-schimbat-sau-completat-actualul-mod-de-vaccinare-in-romania/

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, considera ca trebuie schimbat si/sau completat actualul mod de vaccinare in tara noastra, avand in vedere ca acesta ‘nu incurajeaza’ vaccinarea categoriilor la risc si a adultilor si ‘nu reuseste’ sa acopere cererea atunci cand exista dorinta populatiei de a se imuniza, potrivit Agerpres.

“Este clar ca trebuie schimbat si/sau completat actualul mod de vaccinare in Romania, care nu incurajeaza vaccinarea categoriilor la risc si a adultilor si nu reuseste sa acopere cererea atunci cand exista dorinta populatiei de a se imuniza. Introducerea vaccinurilor in sistemul de compensare este singura solutie, aplicata cu succes in celelalte tari din UE”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, conform sursei citate.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

Totodata, el subliniaza ca este necesara adoptarea unui Plan national de actiune in domeniul rezistentei de antibiotice, iar Institutul National ‘Matei Bals’ va demara luna viitoare un proiect finantat de Guvernul Norvegiei care sa poata rezolva in mod integrat aceste probleme.

De asemenea, presedintele SRM mai precizeaza ca scaderea acoperirii vaccinale in Romania si in alte tari a dus la reaparitia unor boli transmisibile care tindeau catre eliminare.

El este de parere ca informarea si educarea personalului medical si a publicului sunt ‘esentiale pentru reusita’ programelor de sanatate publica din domeniul bolilor infectioase.

Etichete: modul de vaccinare, plan national de vaccinare, vaccinuri compensate, vaccinuri gratuite, boli transmisibile rezistenta antibiotice, alexandru rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati