Rafila: Trebuie schimbat sau completat actualul mod de vaccinare in Romania

15/11/2019

Rafila: Trebuie schimbat sau completat actualul mod de vaccinare in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafilatrebuie-schimbat-sau-completat-actualul-mod-de-vaccinare-in-romania/

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, considera ca trebuie schimbat si/sau completat actualul mod de vaccinare in tara noastra, avand in vedere ca acesta ‘nu incurajeaza’ vaccinarea categoriilor la risc si a adultilor si ‘nu reuseste’ sa acopere cererea atunci cand exista dorinta populatiei de a se imuniza, potrivit Agerpres.

“Este clar ca trebuie schimbat si/sau completat actualul mod de vaccinare in Romania, care nu incurajeaza vaccinarea categoriilor la risc si a adultilor si nu reuseste sa acopere cererea atunci cand exista dorinta populatiei de a se imuniza. Introducerea vaccinurilor in sistemul de compensare este singura solutie, aplicata cu succes in celelalte tari din UE”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, conform sursei citate.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

Totodata, el subliniaza ca este necesara adoptarea unui Plan national de actiune in domeniul rezistentei de antibiotice, iar Institutul National ‘Matei Bals’ va demara luna viitoare un proiect finantat de Guvernul Norvegiei care sa poata rezolva in mod integrat aceste probleme.

De asemenea, presedintele SRM mai precizeaza ca scaderea acoperirii vaccinale in Romania si in alte tari a dus la reaparitia unor boli transmisibile care tindeau catre eliminare.

El este de parere ca informarea si educarea personalului medical si a publicului sunt ‘esentiale pentru reusita’ programelor de sanatate publica din domeniul bolilor infectioase.

Etichete: modul de vaccinare, plan national de vaccinare, vaccinuri compensate, vaccinuri gratuite, boli transmisibile rezistenta antibiotice, alexandru rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19