Rafila: Vaccinurile impotriva Covid-19, cea mai spectaculoasa evolutie din istoria medicinei

08/06/2022
Rafila: Vaccinurile impotriva Covid-19, cea mai spectaculoasa evolutie din istoria medicinei

Rafila: Vaccinurile impotriva Covid-19, cea mai spectaculoasa evolutie din istoria medicinei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-vaccinurile-impotriva-covid-19-cea-mai-spectaculoasa-evolutie-din-istoria-medicinei/

Vaccinurile impotriva Covid-19 au reprezentat cea mai spectaculoasa evolutie din istoria medicinei, iar succesul vaccinarii din tara noastra a fost unul indoielnic pentru ca a fost foarte multa politica si a fost insuficient pregatita o campanie de informare si de comunicare, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

El a adaugat, in cadrul unui eveniment, ca un mijloc de protejare a sanatatii a ajuns un mijloc de dezbatere si a impartit lumea ‘in doua tabere’.

“Vaccinurile impotriva acestei infectii (COVID-19 – n.r.) au reprezentat cea mai spectaculoasa, nu stiu daca descoperire, dar cea mai spectaculoasa evolutie din istoria medicinei, pentru ca, intr-un timp extrem de scurt – avem luna martie cand OMS a declarat practic pandemia cu noul coronavirus – am avut un interval de putine luni in care s-a ajuns la autorizarea de vaccinuri care sa opreasca transmiterea bolii. Va aduc aminte ca cea mai frecventa intrebare era ‘cand credeti ca obtinem un vaccin care sa opreasca aceasta pandemie?” a afirmat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, ingrijorarea societatii era legata de protectia sanatatii, dar si de traumele care incepeau sa se cristalizeze in Romania si in multe alte tari, intre acestea fiind inchiderea scolilor, afectarea diverselor activitati de natura economica, sociala.

Etichete: vaccinurile impotriva covid-19, vaccinurile anti-covid, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: