Rafila: Vaccinarea, ca sa poata sa aiba succes, trebuie sa isi dubleze cadenta

02/04/2021
Rafila: Vaccinarea, ca sa poata sa aiba succes, trebuie sa isi dubleze cadenta

Rafila: Vaccinarea, ca sa poata sa aiba succes, trebuie sa isi dubleze cadenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-vaccinarea-ca-sa-poata-sa-aiba-succes-trebuie-sa-isi-dubleze-cadenta/

Deputatul Alexandru Rafila spune ca, pentru a avea succes, vaccinarea anti-Covid trebuie sa isi dubleze cadenta si sa se ajunga la 100.000 de oameni imunizati zilnic.

“Vaccinarea, ca sa poata sa aiba succes, trebuie sa isi dubleze cadenta. Adica de la 50.000 de doze pe zi trebuie sa ajungem la o medie de 100.000 de doze pe zi, este cea mai mica cifra posibila necesara sa putem spera ca, la sfarsitul lunii septembrie, sa avem circa 11 milioane de persoane care sa fie vaccinate. Nu uitati ca cel putin pentru vaccinurile disponibile pana in acest moment sunt necesare doua doze de vaccin, deci cu 10 milioane de oameni vaccinati fata de milionul care a fost deja imunizat inseamna 20 de milioane de doze care trebuie administrate in urmatoarele sase luni si asta inseamna in mod evident ca trebuie sa ajungem la 100.000 de doze pe zi”, a afirmatmedicul Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, pericolul cel mai mare este legat de ‘lipsa aderentei la vaccinare’.

“Daca pana in momentul de fata am avut doritori si nu prea aveam vaccinuri, incepand din aceasta luna vaccinurile vor veni in cantitati tot mai mari in Romania (…) si este important ca toata lumea sa poata sa cunoasca care sunt avantajele vaccinarii, sa existe campanii permanente de informare, care sa fie adaptate fiecarei categorii de populatie. Daca persoanele varstnice erau mai ingrijorate pentru ca aveau diverse patologii cronice si au dorit sa se vaccineze in mare masura, populatia tanara trebuie sa gaseasca la autoritati mesajele potrivite incat vaccinarea sa se desfasoare fara probleme pana in aceasta toamna, altfel vom ajunge intr-o situatie paradoxala in care avem vaccinuri si nu vom avea solicitanti si lucrurile acestea toate trebuie gestionate de Ministerul Sanatatii. Eu am obosit sa dau sugestii, am tot dat sugestii inca din luna decembrie, din pacate Ministerul Sanatatii abia dupa trei luni a inceput sa ia primele masuri”, a mai precizat Rafila potrivit sursei citate.

Etichete: vaccinare anti-covid, acces la vaccinarea anti-covid, alexandru rafila

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: