Rafila: Un corp profesional puternic de cercetare va duce Romania in topul tarilor din domeniu

19/05/2022
Rafila: Un corp profesional puternic de cercetare va duce Romania in topul tarilor din domeniu

Rafila: Un corp profesional puternic de cercetare va duce Romania in topul tarilor din domeniu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-un-corp-profesional-puternic-de-cercetare-va-duce-romania-in-topul-tarilor-din-domeniu/

Dezvoltarea studierii functionarii celulelor va schimba radical practicarea medicinei, iar formarea unui corp profesional puternic de cercetare a acestui domeniu poate aduce Romania in topul tarilor lumii, spune ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Imi amintesc cum am inceput sa studiez medicina cu ani in urma si am inceput cu biologia celulara. Apoi stiinta a avansat, incetul cu incetul, cu biologia moleculara si acum suntem implicati din ce in ce mai mult in studierea functionarii celulelor. (…) Cred ca dezvoltarea in tara noastra a unui corp profesional puternic, format din medici, biologi, fizicieni si biochimisti, care studiaza aceste mecanisme si care dezvolta modele de bune practici si publica articole despre cercetarile lor va aduce Romania mai repede in fruntea tarilor din Uniunea Europeana si din intreaga lume in acest domeniu”, a declarat ministrul Sanatatii, la simpozionul ‘Biodinamica – o abordare transdisciplinara’, potrivit Agerpres.

In opinia sa, practicarea medicinei va fi radical schimbata in urmatorii ani de aceste cercetari.

“Va fi, in opinia mea, una dintre cele mai importante provocari, in urmatorii 10 ani, alaturi de dezvoltarea inteligentei artificiale in medicina. Eu cred ca obiceiurile, comportamentele noastre referitoare la practicarea medicinei vor fi radical schimbate de aceasta dezvoltare.”, a mai precizat Rafila.

Etichete: corp profesional cercetare, cercetare biologie celule, rafila

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: