Rafila: Trebuie sa gasim mecanismul prin care sa putem sa compensam vaccinurile

29/04/2022

Rafila: Trebuie sa gasim mecanismul prin care sa putem sa compensam vaccinurile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-trebuie-sa-gasim-mecanismul-prin-care-sa-putem-sa-compensam-vaccinurile/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca in cursul anului viitor, Romania ar putea avea un cadru legislativ privind compensarea vaccinurilor si un buget in acest sens.

Demnitarul a mai precizat ca persoanele cu boli cronice ar putea sa beneficieze de vaccinuri gratuite, in timp ce in cazul adultilor sanatosi vaccinurile ar putea sa fie compensate cu anumite procente, astfel incat imunizarea sa fie atractiva.

“Trebuie sa gasim mecanismul prin care sa putem sa compensam vaccinurile mai ales pentru persoanele cu boli cronice si as zice si nu numai, pentru ca discutam despre vaccinarea adultului. O componenta importanta este educatia si informarea persoanelor adulte. (…) Pentru un pacient cu o boala cronica – compensare care sa fie echivalenta cu gratuitatea. Adultii sanatosi – poate un alt procent, care sa faca atractiv vaccinul, pe de o parte, si cred ca si pentru autoritati in general, pentru CNAS este o buna procedura, care pana la urma – dincolo de reducerea morbiditatii si mortalitatii – scade si din punct de vedere al costurilor foarte mult impactul asupra cheltuielilor facute de casele de asigurari de sanatate” a declarat ministrul Sanatatii la o dezbatere organizata de COPAC, potrivit Agerpres.

Totodata, Rafila a spus ca statul trebuie sa gaseasca “parghii de compensare a vaccinurilor astfel incat sa avem intr-adevar o politica de sanatate publica coerenta.”

Etichete: compensare vaccinuri, vaccinuri gratuite, rafila

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. DOINA STOICA says:

    lipsa a doua vaccinuri importante,probabil se cunosc care sunt acestea ce ne facem cu antivaccinistii care refuza vaccinarea din PNI,in lipsa unei legi clare a vaccinarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: