Rafila: Rujeola este o boala a copilariei, dar produce o mortalitate intre 1 si 3 la mie

06/12/2023
Rafila: Rujeola este o boala a copilariei, dar produce o mortalitate intre 1 si 3 la mie

Rafila: Rujeola este o boala a copilariei, dar produce o mortalitate intre 1 si 3 la mie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-rujeola-este-o-boala-a-copilariei-dar-produce-o-mortalitate-intre-1-si-3-la-mie/

Rujeola este o boala a copilariei, dar produce o mortalitate care variaza intre 1 si 3 la mie, spune ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila. El a incurajat parintii sa isi vaccineze copii.

“Rujeola intr-adevar este o boala a copilariei, dar ea produce o mortalitate care variaza intre 1 si 3 la mie. Nu putem sa nu luam o masura de sanatate publica si sa informam populatia, sa incurajam parintii sa se prezinte cu copiii la vaccinare, mai ales cei care nu au facut-o, care sunt eligibili pentru vaccinare, fie ca discutam despre copii cu varsta de un an, fie ca discutam de copiii cu varsta scolara, completarea schemei de vaccinare este normala si protejeaza copilul impotriva acestei imbolnaviri. Aceasta scadere a acoperirii vaccinale este o situatie care dureaza de foarte multi ani. A fost o scadere progresiva a interesului pentru vaccinare. (…) Au fost foarte multe campanii negative impotriva vaccinarii – una este impotriva vaccinarii cu noul coronavirus. (…) Exista cazuri concrete, lumea trebuie sa stie ca rujeola este o boala care cateodata omoara la distanta. Exista o afectiune, panencefalita subacuta, care apare la cativa ani dupa boala ca si complicatie a bolii si este mortala. Lucrul aceste trebuie evitat de toata lumea”, a sustinut ministrul, potrivit Agerpres.

Tototdata, el a precizat ca va fi demarata o campanie de informare privind vaccinarea prin intermediul mass media, al directiilor de sanatate publica, dar si al medicilor de familie, care vor chema parintii cu copii la vaccinare.

Ministerul Sanatatii a declarat epidemie de rujeola la nivel national. In prezent, se inregistreaza aproape 2.000 de cazuri la nivel national, in 29 de judete.

 

Etichete: rujeola, mortalitate rujeola, preventie rujeola

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: