Rafila: Romania raporteaza 1% din cazurile externate ca infectii asociate asistentei medicale

26/10/2022

Rafila: Romania raporteaza 1% din cazurile externate ca infectii asociate asistentei medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-romania-raporteaza-1-din-cazurile-externate-ca-infectii-asociate-asistentei-medicale/

In prezent, Romania raporteaza 1% din totalul cazurilor externate ca fiind infectii asociate asistentei medicale, in timp ce media la nivel european este de 7%, spune ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Romania in momentul de fata raporteaza, dupa o evolutie crescatoare, 1% din totalul cazurilor externate ca fiind infectii asociate asistentei medicale. Media la nivel european este de 7%. Noi am crescut de la 0,2% la 1%. La nivelul UE sunt in fiecare an 37.000 de decese care sunt datorate infectiilor asociate asistentei medicale, iar numarul de decese care sunt partial atribuite acestor infectii, pentru ca pacientii au multe alte patologii foarte complicate, este de cel putin trei ori mai mare. (…) Zilnic in Romania sunt in medie, conform estimarii, probabil, in jur de cinci decese. Aceasta este situatia”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, intr-o conferinta de presa.

Potrivit ministrului, nu exista nicio tara in lume in care sa nu existe infectii asociate asistentei medicale. Tot el a mai subliniat ca in ceea ce priveste consumul de antibiotice, suntem pe locul intai in UE.

Etichete: infectii asociate asistentei medicale, IAAM, infectii nosocomiale, rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: